Trwa ładowanie...
d484oew
Nino o biznesie: znany aktor miał sieć restauracji. Splajtował

Nino o biznesie: znany aktor miał sieć restauracji. Splajtował

Zanim Marek Kondrat rzucił aktorstwo i zajął się importowaniem win, przez blisko dekadę był współwłaścicielem sieci restauracji. Biznes restauracyjny Kondrata nie przetrwał, dziś aktor mówi Nino Dżikiji, czego nauczyła go ta porażka i co można powiedzieć kelnerowi, czego nie mówi się żonie.

Zna pan też smak porażki biznesoweRozwiń

Transkrypcja:

Zna pan też smak porażki biznesowego Porażki uczą największej Czy ja wiem W poprzednim zawodzie było ich mnóstwo to każda rola O której myślimy jako nieudany jest pewnego typu Poraż Właśnie w konfrontacji Syn uniesionym że tak pewnie składem była Uczuciowy wizawa Ale też by Prohibicja która była pierwszym pomysłem biznesowym Wtedy kiedy ze swoim restauracja kolegami to była sieć Restauracji mieliśmy W ciągu ośmiu lat działania tej Firmy Ach 8 restauracji Wichrowski Picie pełnym W ciągu ostatnich dwóch lat istnienia tej sieci Zaczęliśmy importować wino skąd się wziął pomysł Własną Na własnej import Dystrybu I wtedy Postanowiłem się czegoś nauczyć dowiedzieć nie pojechałem na kurs it Zaczęło to było jakieś 20 Lat temu Instytut W moim życiu Więc nie traktuję tego w pełni jako porażka po prostu Była dobrym pomysłem marketingowym nawet bardzo dobrym ale trochę Za wcześnie że tak powiem Się zrealizował Bowiem franczyzowy System restauracyjny 1000000 się rozwijał razem z popytem na Restauracja Chęcią przebywania w miejscach ciekawych Karmiących dobrze i tak dalej odpalił pan restauracje w czasach kiedy Polacy jeszcze do restauracji Dali kiedy nie było takiej konkurencji Kiedy Sam marketing więcej znaczy aniżeli Sposób prowadzenie restauracji Impress franczyzobiorców którzy Liczyli na często naszą obecność Knajpach wtedy Kiedy po prostu trzeba było niedobrze Prowadzić i niedźwie Takim odruchem przedsiębiorczości jest porzucenie korporacji otworzenia własnej knajpy to po prostu najprostsze Pomysł na biznes który często przychodzi Niedoszłym przedsiębiorcom do głowy Dlaczego nie powinien tego robić Dlaczego nie powinno odchodzić od korporacji otwierać własnej knajpę i plantować Każdy ma własne Scenariusz Płatne temperament Nie chcę być żadnym wzorem metra littrell Kilograma na to jak Trzeba jak się powinno Ale jednak jest jedno gówno zasada to jest ciężki biznes Absolutnie ciężkie sobie nie zdają sprawy Dlatego że Nie polega tylko na naszym Pomyślę nie polega tylko i wyłącznie na wyłożonych pieniądzach Tak ten biznes Ale jest związany z Całym szeregiem osób które zatrudnia Dobry kucharz Dobra obsługa w restauracji To jest fundament Jak podróżuje na świecie wiem czym są te zawody Tak to są instytucje To są ludzie instytucje Grzyb W przypadkach krajów Które dzisiejszą się że tak powiem Markowymi restauracjami To trwa Z pokolenia na pokolenie ci ludzie mają po 60 i więcej lat Ani to jest zawodowy Niestety w Polsce tak Dzisiaj wykonują do młodzi ludzie którzy Traktują to jako coś w drodze do konia Związku z tym nie zakrywają miejsca nie mają Ducha z tym związanego nie poświęca Uwagi A to jest fascynujący zawód Ponieważ jeden z pierwszych moich filmów były Zaklęte rewiry Które dzisiaj sprawia obowiązkowe dla wszystkich kelnerów Zawodowych Ania oglądałem Jak wygląda droga kelnera od Zmywarka do Zawodowego kelnera Smokingu No to Te czasy się zmieniły Natomiast Duch pozostaje ten sam u ludzi którzy wybierają to To jest kontakt z innym człowiekiem przede Ludzie potrafią podróżować Wiele kilometrów odwiedzając restauracje O których myślę Jako o swoich wybranych Ale także Aby spotkać się z kelnerem naprzód Który jest Pewnego rodzaju spowiednikiem dzik Bowiem kelnerowi można powierzyć Coś takiego czego nie mówi się że oni oni byli
d484oew
d484oew