Trwa ładowanie...
d19plya
Temat

mięso drobiowe

GIS ostrzega: salmonella wykryta w dwóch partiach mięsa drobiowego
28-08-2020 20:24

GIS ostrzega: salmonella wykryta w dwóch partiach mięsa drobiowego

W dwóch partiach mięsa drobiowego firmy Cedrob S.A. wykryte zostały bakterie Salmonella Enteritidis. Główny Inspektorat Sanitarny przestrzega przed spożyciem produktu.

Droższe mięsa i wędliny. Więcej zapłacimy także za warzywa
09-01-2018 10:38

Droższe mięsa i wędliny. Więcej zapłacimy także za warzywa

Zeszłoroczne podwyżki cen żywności były rekordowe. Prócz masła o wiele drożej płaciliśmy za mięso i wędliny. Jak będzie w tym roku?

Polski drób podbił Unię Europejską, a eksport poza Wspólnotę rośnie
06-06-2016 07:16

Polski drób podbił Unię Europejską, a eksport poza Wspólnotę rośnie

Rosną szanse, że obronimy pozycję największego producenta mięsa drobiowego we Wspólnocie.

Mięso drobiowe wyprze z polskich stołów wieprzowinę?
17-04-2016 11:50

Mięso drobiowe wyprze z polskich stołów wieprzowinę?

Eksperci przewidują, że spożyjemy w tym roku 29,5 kg mięsa drobiowego na mieszkańca. Przyczyni się do tego m.in. przewidywany spadek spożycia wieprzowiny.

IERiGŻ: Produkcja mięsa drobiowego w 2013 r. wzrośnie o 6,5 proc.
28-10-2013 11:30

IERiGŻ: Produkcja mięsa drobiowego w 2013 r. wzrośnie o 6,5 proc.

Produkcja mięsa drobiowego w 2013 r. wzrośnie o 6,5 proc. wobec 2012 r. i wyniesie 1 mln 685 tys. ton - prognozuje w raporcie Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej. W 2014 r. produkcja drobiu wzrośnie o kolejne 7-7,5 proc.

d19plya
Największe hity eksportowe ośmiolecia
27-11-2012 06:51

Największe hity eksportowe ośmiolecia

Od wejścia Polski do UE nasz eksport wzrósł o 129 proc. z 60 do 137 mld euro. Papierosy, zboże i kawa - to nasze największe eksportowe hity.

Jak na drobiu robią nas w jajko
08-05-2012 12:09

Jak na drobiu robią nas w jajko

Woda zamiast mięsa, zbyt długi termin przydatności do spożycia, brak
informacji o konserwantach i sztucznych barwnikach, wreszcie kurczak w kiełbasie z
indyka - oto jak producenci mięsa oszczędzają na klientach.

Tym karmione są kurczaki! A potem my to jemy
06-04-2012 11:02

Tym karmione są kurczaki! A potem my to jemy

Prozac, arszenik, Tylenol, Benadryl - to nie wystawa apteczna, a tylko niektóre z substancji, którymi za oceanem faszeruje się kurczaki. A wszystko po to, by mięso wyglądało jak najbardziej apetycznie i było go jak najwięcej. Oczywiście kosztem zdrowia klientów - pisze Yahoo!

d19plya
d19plya