Trwa ładowanie...
cukier
03-05-2016 13:16

Izraelski cukier dwa razy słodszy?

Izraelskie przedsiębiorstwo branży cukrowniczej rozpoczęło produkcję cukru dwukrotnie słodszego od znanego dotąd. Nie ma on podobno wad smakowych, jakimi odznaczają się wszystkie znane surogaty i syntetyczne zamienniki cukru - podaje z Jerozolimy agencja EFE.

Izraelski cukier dwa razy słodszy?Źródło: WP.PL, fot: david pacey/flickr (CC BY 2.0)
d306r8t
d306r8t

Nowa technologia zastosowana w produkcji tego cukru polega najogólniej biorąc na "oszukiwaniu" kubków smakowych konsumentów tym nowym rodzajem cukru, który nie jest sztucznym słodzikiem - wyjaśnił dyrektor wykonawczy przedsiębiorstwa.

Słodząc kawę jedną łyżeczką nowego rodzaju cukru ma się wrażenie, że wsypano dwie.

Przedsiębiorstwo, które wdrożyło nową technologię, powstało przed dwoma laty i znajduje się pod Tel Awiwem. Zapewnia, że jego wynalazek pozwala na obniżenie kosztów produkcji przez zmniejszenie ilości surowca niezbędnego do wytworzenia kilograma cukru.

d306r8t
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d306r8t