Subway szykuje drobiową rewolucję
Mięso kurczaka z hodowli, z której całkowicie wyeliminowano stosowanie antybiotyków, pojawi się 1 marca w restauracjach Subway na terytorium USA.
26.02.2016 09:55
Podczas konferencji prasowej przedstawiciele specjalizującej się w kanapkach sieci Subway poinformowali, że będzie ona serwować klientom wyłącznie mięso kurczaka wolne od antybiotyków.
Mięso kurczaka z hodowli, z której całkowicie wyeliminowano stosowanie antybiotyków, pojawi się 1 marca w restauracjach Subway na terytorium USA (jest ich ponad 27 tys.). Zmiana ta wpisuje się w nową strategię przedsiębiorstwa, które chce postawić na ekologiczne i naturalne produkty.
Do końca 2016 r. z kanapek, zup i ciastek serwowanych w Subway mają zniknąć sztuczne dodatki, a do 2025 r. firma chce całkowicie przejść na mięso wolne od antybiotyków (oprócz kanapek z kurczakiem, w Subway można zamówić m.in. sandwicze z wołowiną czy indykiem).
Elementem "zdrowej rewolucji" w Subway jest też niedawna decyzja o zmianie koloru logo z żółtego na zielony. Ma on wzbudzać u konsumentów skojarzenia ze świeżym i nieprzetworzonym jedzeniem.