Subway szykuje drobiową rewolucję

Mięso kurczaka z hodowli, z której całkowicie wyeliminowano stosowanie antybiotyków, pojawi się 1 marca w restauracjach Subway na terytorium USA.

Subway szykuje drobiową rewolucję
Źródło zdjęć: © WP.PL | Simon Robic/Flickr.com

26.02.2016 09:55

Podczas konferencji prasowej przedstawiciele specjalizującej się w kanapkach sieci Subway poinformowali, że będzie ona serwować klientom wyłącznie mięso kurczaka wolne od antybiotyków.

Mięso kurczaka z hodowli, z której całkowicie wyeliminowano stosowanie antybiotyków, pojawi się 1 marca w restauracjach Subway na terytorium USA (jest ich ponad 27 tys.). Zmiana ta wpisuje się w nową strategię przedsiębiorstwa, które chce postawić na ekologiczne i naturalne produkty.

Do końca 2016 r. z kanapek, zup i ciastek serwowanych w Subway mają zniknąć sztuczne dodatki, a do 2025 r. firma chce całkowicie przejść na mięso wolne od antybiotyków (oprócz kanapek z kurczakiem, w Subway można zamówić m.in. sandwicze z wołowiną czy indykiem).

Elementem "zdrowej rewolucji" w Subway jest też niedawna decyzja o zmianie koloru logo z żółtego na zielony. Ma on wzbudzać u konsumentów skojarzenia ze świeżym i nieprzetworzonym jedzeniem.

Źródło artykułu:PAP
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (12)