Do sklepów trafia miodowa whiskey
Po sukcesie piwa miodowego czas na miodową whiskey. Na sklepowe półki właśnie trafia Jack Daniel’s Tennessee Honey.
09.08.2012 | aktual.: 09.08.2012 14:47
Miodowa Łomża, Ciechan Miodowy czy Cornelius Honig Weizen – półki sklepowe uginają się od piwa z dodatkiem miodu. Jack Daniel’s postanowił zmieszać pszczeli wytwór ze swoją whiskey. Tak powstał Jack Daniel’s Tennessee Honey, który już podbił amerykańskie podniebienia.
- Po ogromnym sukcesie, jaki produkt odniósł w Stanach Zjednoczonych, jego polska premiera odbyła się w sierpniu 2012 r. Polska wprowadza miodowego Jack’a do sprzedaży jako jeden z pierwszych krajów po USA – czytamy w oficjalnym komunikacie prasowym.
Jak deklaruje producent, Jack Daniel’s Tennessee Honey to oferta dla osób, które chcą spróbować czegoś nowego. Powinien być spożywany mocno zmrożony, najlepiej w shotach, ale może być też składnikiem drinków czy koktajli.
- Aromat Jack Daniel’s Tennessee Honey cechuje bogata nuta naturalnego miodu, a smak to połączenie klasycznego Jacka z wyraźnym dodatkiem miodu oraz delikatnymi akcentami czekolady oraz pralin. Można wyczuć wyjątkowo gładki, charakterystyczny dla Jack Daniel’s Tennessee Whiskey finish, z dębowo-korzennym posmakiem i wyraźną miodową słodyczą – deklaruje producent.
Tennessee Honey zawiera 35 proc. alkoholu, a w Polsce dostępny będzie w butelkach o pojemności 700 ml. Sam Jack Daniel’s to jedna z najstarszych amerykańskich whiskey.