Trwa ładowanie...
whiskey
09-08-2012 13:45

Do sklepów trafia miodowa whiskey

Po sukcesie piwa miodowego czas na miodową whiskey. Na sklepowe półki właśnie trafia Jack Daniel’s Tennessee Honey.

Do sklepów trafia miodowa whiskey
d4042h8
d4042h8

Miodowa Łomża, Ciechan Miodowy czy Cornelius Honig Weizen – półki sklepowe uginają się od piwa z dodatkiem miodu. Jack Daniel’s postanowił zmieszać pszczeli wytwór ze swoją whiskey. Tak powstał Jack Daniel’s Tennessee Honey, który już podbił amerykańskie podniebienia.

- Po ogromnym sukcesie, jaki produkt odniósł w Stanach Zjednoczonych, jego polska premiera odbyła się w sierpniu 2012 r. Polska wprowadza miodowego Jack’a do sprzedaży jako jeden z pierwszych krajów po USA – czytamy w oficjalnym komunikacie prasowym.

Jak deklaruje producent, Jack Daniel’s Tennessee Honey to oferta dla osób, które chcą spróbować czegoś nowego. Powinien być spożywany mocno zmrożony, najlepiej w shotach, ale może być też składnikiem drinków czy koktajli.

- Aromat Jack Daniel’s Tennessee Honey cechuje bogata nuta naturalnego miodu, a smak to połączenie klasycznego Jacka z wyraźnym dodatkiem miodu oraz delikatnymi akcentami czekolady oraz pralin. Można wyczuć wyjątkowo gładki, charakterystyczny dla Jack Daniel’s Tennessee Whiskey finish, z dębowo-korzennym posmakiem i wyraźną miodową słodyczą – deklaruje producent.

Tennessee Honey zawiera 35 proc. alkoholu, a w Polsce dostępny będzie w butelkach o pojemności 700 ml. Sam Jack Daniel’s to jedna z najstarszych amerykańskich whiskey.

d4042h8
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4042h8