Trwa ładowanie...
d2pxkop
24-02-2015 03:25

"Gazeta Polska codziennie": Ślimaczy interes

Jadalne ślimaki, które są przysmakiem nie tylko we Francji, z powodzeniem hoduje w Irlandii dwoje Polaków mieszkających tam od dziewięciu lat - informuje "Gazeta Polska codziennie".

d2pxkop
d2pxkop

Ewa Milka i Łukasz Kurowski założyli w miejscowości Carlow w środkowej części Irlandii, gdzie mieszkają, firmę "Gaelic Escargot" i po kilku latach zaopatrują w ślimaki restauracje nie tylko w Irlandii i krajach UE, ale także na Bliskim Wschodzie i w Azji. W ubiegłym roku wyprodukowali 7 ton ślimaków.

Ich pomysł został doceniony. Oboje są laureatami tamtejszych prestiżowych nagród biznesowych.

d2pxkop
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2pxkop