Polska alkoholami regionalnymi stoi
Polacy wytwarzają znakomite alkohole. Zarówno te znane i powszechnie dostępne, które okupują półki niemal każdego sklepu, jak i lokalne, powstające na dużo mniejszą skalę. Są one jednak na tyle dobre, że cenią je zarówno konsumenci, jak i znawcy.
Niektóre z nich zyskują miano produktu regionalnego. Za taki należy uznać wyrób, z którym utożsamiają się mieszkańcy regionu, produkowany w przyjazny dla środowiska i jedyny w swoim rodzaju sposób, z surowców lokalnie dostępnych. Produkt lokalny staje się wizytówką regionu poprzez wykorzystanie jego specyficznego i niepowtarzalnego charakteru oraz angażowanie mieszkańców w rozwój przedsiębiorczości lokalnej.
Zobacz, jakie niesamowite napitki możemy znaleźć nad Wisłą i Odrą. Wszystkie zostały wpisane na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Czy już któregoś z nich próbowałeś?
Polacy wytwarzają znakomite alkohole. Zarówno te znane i powszechnie dostępne, które okupują półki niemal każdego sklepu, jak i lokalne, powstające na dużo mniejszą skalę. Są one jednak na tyle dobre, że cenią je zarówno konsumenci, jak i znawcy.
Niektóre z nich zyskują miano produktu regionalnego. Za taki należy uznać wyrób, z którym utożsamiają się mieszkańcy regionu, produkowany w przyjazny dla środowiska i jedyny w swoim rodzaju sposób, z surowców lokalnie dostępnych. Produkt lokalny staje się wizytówką regionu poprzez wykorzystanie jego specyficznego i niepowtarzalnego charakteru oraz angażowanie mieszkańców w rozwój przedsiębiorczości lokalnej.
Zobacz, jakie niesamowite napitki możemy znaleźć nad Wisłą i Odrą. Wszystkie zostały wpisane na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Czy już któregoś z nich próbowałeś?