Polska Wódka szkoli dyplomatów
Stowarzyszenie Polska Wódka, kucharz Karol Okrasa oraz warszawska restauracja Belvedere zorganizowali cykl spotkań warsztatowych dla akredytowanych w Warszawie ambasadorów.
Stowarzyszenie Polska Wódka, kucharz Karol Okrasa oraz warszawska restauracja Belvedere zorganizowali cykl spotkań warsztatowych dla akredytowanych w Warszawie ambasadorów.
Dyplomaci i ich żony zapoznają się z historią i tradycją polskiego biesiadowania, zgłębią tajniki przygotowywania tradycyjnych, narodowych dań oraz poznają smak wódki Wyborowa. Dzięki temu staną się ambasadorami tej marki.
Idea promocji polskiego stołu i trunku zyska grono swoich wpływowych "Ambasadorów" na całym świecie. 26 października odbyło się drugie z cyklu spotkań.
W trakcie czterech spotkań w restauracji Belvedere ambasadorzy i ich małżonki poznają historię i tradycję polskich dań oraz sposoby ich przyrządzania. W programie spotkań przewidziano również przedstawienie historii polskiej wódki oraz sposobów podawania tego typowo polskiego alkoholu.
W grudniu br. na zakończenie spotkań zaplanowane jest zorganizowanie typowej polskiej biesiady z udziałem par ambasadorskich i przedstawicieli korpusu dyplomatycznego.
JS