Uwarzono najlepsze piwo w Polsce
Warzenie najlepszego piwa w Polsce
W Brackim Browarze Zamkowym w Cieszynie uwarzono już 67,5 tys. litrów piwa, które wygrało konkurs tegorocznej Birofilii. Rauchbock według autorskiej receptury pana Andrzeja Millera ze Szczecina uznano na festiwalu domowych browarników za najlepsze w Polsce i nagrodzono Grand Championem 2012. Koźlak dymiony o aromacie wędzonej śliwki leżakuje już w tankach. Jego sprzedaż rozpocznie się 6 grudnia.
W Brackim Browarze Zamkowym w Cieszynie uwarzono już 67,5 tys. litrów piwa, które wygrało konkurs tegorocznej Birofilii. Rauchbock według autorskiej receptury pana Andrzeja Millera ze Szczecina uznano na festiwalu domowych browarników za najlepsze piwo w Polsce i nagrodzono Grand Championem 2012. Koźlak dymiony o aromacie wędzonej śliwki leżakuje już w tankach. Jego sprzedaż rozpocznie się 6 grudnia.
Na zdjęciu: Andrzej Miller (z lewej) z Dominikiem Szczodrym, głównym piwowarem Browaru Zamkowego w Cieszynie