Trwa ładowanie...
d4c1h1q

Warsztaty dla młodych kucharzy

Głównym celem warsztatów jest przekazanie młodym kucharzom umiejętności, jak łączyć nowoczesną kuchnię polską z jednoczesnym wykorzystaniem produktów regionalnych.
Share
Warsztaty dla młodych kucharzy
Źródło: Thinkstock
d4c1h1q

Nabór do II edycji warsztatów kulinarnych w ramach projektu "Tradycyjne Produkty - Nowoczesna Kuchnia Polska" trwa do 29 czerwca. Wnioski mogą składać uczniowie i nauczyciele ponadgimnazjalnych szkół gastronomicznych.

Głównym celem warsztatów jest przekazanie młodym kucharzom umiejętności, jak łączyć nowoczesną kuchnię polską z jednoczesnym wykorzystaniem produktów regionalnych.

Z każdej szkoły może zgłosić się jedna grupa, złożona z dwóch uczniów i nauczyciela. Po zakończeniu naboru, 10 szkół - wybranych na podstawie kolejności zgłoszeń, weźmie udział w dwudniowych warsztatach.

d4c1h1q

W czasie ich trwania przewidziana jest część praktyczna, obejmująca zajęcia ze znanymi kucharzami i restauratorami. Każda grupa będzie musiała również przygotować dania z regionalnych produktów. Natomiast w części teoretycznej uczestnicy zdobędą wiedzę na temat lokalnych produktów oraz systemów jakości żywności w Polsce i innych krajach UE.

Podczas warsztatów zostanie ogłoszony konkurs kulinarny, którego finał odbędzie się w listopadzie br. w Warszawie. Zadaniem jego uczestników będzie przygotowanie w swojej szkole autorskich przepisów dań z wykorzystaniem produktów regionalnych.

Celem projektu "Tradycyjne Produkty - Nowoczesna Kuchnia Polska" jest promocja tradycyjnych produktów regionalnych. Konkurs organizuje Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej z Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego (PIPRiL) oraz Slow Food Polska. Projekt jest współfinansowany przez Unię Europejską.

[

]( http://praca.wp.pl/zarobki.html )

d4c1h1q

Podziel się opinią

Share
d4c1h1q
d4c1h1q