Trwa ładowanie...
cukier

Izraelski cukier dwa razy słodszy?

Izraelskie przedsiębiorstwo branży cukrowniczej rozpoczęło produkcję cukru dwukrotnie słodszego od znanego dotąd. Nie ma on podobno wad smakowych, jakimi odznaczają się wszystkie znane surogaty i syntetyczne zamienniki cukru - podaje z Jerozolimy agencja EFE.

Share
Izraelski cukier dwa razy słodszy?
Źródło: WP.PL, Fot: david pacey/flickr (CC BY 2.0)
d31dfgv

Nowa technologia zastosowana w produkcji tego cukru polega najogólniej biorąc na "oszukiwaniu" kubków smakowych konsumentów tym nowym rodzajem cukru, który nie jest sztucznym słodzikiem - wyjaśnił dyrektor wykonawczy przedsiębiorstwa.

Słodząc kawę jedną łyżeczką nowego rodzaju cukru ma się wrażenie, że wsypano dwie.

Przedsiębiorstwo, które wdrożyło nową technologię, powstało przed dwoma laty i znajduje się pod Tel Awiwem. Zapewnia, że jego wynalazek pozwala na obniżenie kosztów produkcji przez zmniejszenie ilości surowca niezbędnego do wytworzenia kilograma cukru.

d31dfgv

Podziel się opinią

Share
d31dfgv
d31dfgv