Trwa ładowanie...
db3zigq
żywność
27-01-2009 10:04

Pekpol wprowadza do sprzedaży smalec

Zakłady Mięsne "Pekpol Ostrołęka" wyprodukowały według tradycyjnej receptury smalec z Kurpiowskiej Chaty.

db3zigq
db3zigq

W przygotowaniu smalcu liczą się nie tylko składniki, ale też metoda produkcji i przechowywania. Smalec z Kurpiowskiej Chaty został przyrządzony według zasad stosowanych tradycyjnie na Kurpiach. Wytapiany jest w metalowych kotłach parowych z zamontowanym mieszadłem. Dzięki temu w smaku czuć naturalne przyprawy: majeranek, czosnek, pieprz czarny. Dodawana jest także podsmażana cebula, podkreślająca charakter tego tradycyjnego wyrobu. Smalec dostarczany jest do sklepów w kamionkowych garnkach i sprzedawany na wagę.

IP

db3zigq
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
db3zigq