Praca marzeń. Tylko dla miłośników awokado
W Australii pojawiło się kolejne ogłoszenie o "pracy marzeń". Ubiegać się może o nią osoba, która jest "fanatykiem awokado" i umie do swojej miłości przekonać innych.
Od nowego pracownika wymagane jest "co najmniej dwuletnie doświadczenie w rozsmarowywaniu awokado na tostach lub spożywania go w innej postaci" - donosi "Rzeczpospolita".
Od kandydata wymaga się pełnej wiedzy o tych owocach: kiedy są dojrzałe, kiedy są niejadalne i jak wybrać te najlepsze - nie za miękkie i nie za twarde. Zakres obowiązków to testowanie potraw, testowanie owoców oraz przekonywanie klientów do zamawiania, kupowania i jedzenia awokado.
Poza wiedzą teoretyczną ważne jest doświadczenie. Od kandydata wymaga się "co najmniej dwuletniego doświadczenia w rozsmarowywaniu awokado na tostach lub spożywania go w innej postaci".
Tak pracują polscy lekarze. Podają sobie kroplówki, żeby wytrzymać dyżur
Osoba na stanowisku "Head of Avo Control", czyli szef działu kontroli awokado, będzie pracował w restauracji Good Fat w Sydney w Australii. Restauracja będzie się specjalizowała w daniach z awokado. W menu znajdzie się 20 pozycji - od przystawek po desery, w tym popularne lody z awokado.
Good Fat będzie pierwszą restauracją serwującą tylko dania z tego owocu.