Trwa ładowanie...
d3eempj

Sytuacja operacyjna na Lotnisku Chopina - godzina 10 (komunikat)

...

d3eempj
d3eempj

02.11. Warszawa - Rzecznik Prasowy Lotniska Chopina w Warszawie informuje:

Lotnisko Chopina w Warszawie, po wczorajszym awaryjnym lądowaniu samolotu Polskich Linii Lotniczych LOT, pozostanie zamknięte do godziny 4.00 3 listopada.

Na drodze startowej trwają prace przygotowujące do przesunięcia samolotu tak, aby operacje lotnicze mogły zostać wznowione jak najszybciej. W tej chwili trudno powiedzieć jak długo potrwają prace, narodowy przewoźnik Polskie Linie Lotnicze LOT odwołały wszystkie rejsy dziś do godziny 16.00.

Akcję usunięcia Boeinga 767 z płyty warszawskiego lotniska, w której biorą również udział służby Lotniska Chopina koordynuje jego właściciel - Polskie Linie Lotnicze LOT. Osoby, które miały zaplanowaną podróż z warszawskiego portu prosimy o kontakt z linią lotniczą. Poniżej podajemy numery do przewoźników:

d3eempj

PLL LOT - 801 703 703, 22 1 9572 Lufthansa - 801 312 312, 22 338 13 00 British Airways - 22 529 90 00 Air France - 22 556 64 00, 22 556 64 00 KLM - 22 556 64 44 Wizz Air - 703 50 30 10 Finnair - 22 576 40 31 Austrian Airlines - 801 404 040, 22 520 34 20 Aeroflot - 22 650 25 11 Air Baltic - 22 650 45 10 AlItalia - 801 107 700 OLT Jetair - 58 735 55 55

Ze względu na zwiększony ruch, strona www.lotnisko-chopina.pl może okresowo nie działać. Wszystkie komunikaty będziemy publikować na naszych profilach na Facebooku, Twitterze i Blipie. Pasażerowie mogą również uzyskać informacje wysyłając maila na adres pr@polish-airports.com.

Dodatkowych informacji udziela Przemysław Przybylski Rzecznik Prasowy Lotniska Chopina tel. 022 650 19 54, 697 107 702 e-mail: pprzybylski@polish-airports.com

UWAGA: komunikaty publikowane są w serwisie PAP bez wprowadzania przez PAP SA jakichkolwiek zmian w ich treści, w formie dostarczonej przez nadawcę. Nadawca komunikatu ponosi wyłączną i pełną odpowiedzialność za jego treść.(PAP)

kom/ akuc/

d3eempj
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3eempj