W ciągu roku potaniały wszystkie gatunki mięs - ZSRIR (tabela)
04.04. Warszawa (PAP) - W ciągu roku z podstawowych produktów rolnych potaniały wszystkie gatunki mięs - wynika z danych Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej...
04.04.2014 | aktual.: 04.04.2014 16:23
04.04. Warszawa (PAP) - W ciągu roku z podstawowych produktów rolnych potaniały wszystkie gatunki mięs - wynika z danych Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej (ZSRIR) Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
zmiana od (w proc.)
30.03.2014 23.03.2014 31.03.2013
wieprzowina
(zł/t) 6.316 -1,3 -7,6
bydło
(zł/kg) 11,77 1,3 -4,9
kurczęta
(zł/kg) 3,71 0,2 -8,2
jaja spożywcze
(zł/100 szt.) 32,40 4,9 -12,2
odtł. mleko
(zł/100 kg) 1.335 -0,9 23,1
pszenica
(zł/t) 772 -1,9 -22,8
żyto
(zł/t) 596 2,4 -16,9
jęczmień
(zł/t) 769 1,0 -6,4
mąka detal.
(zł/t) 1.314 3,3 -17,7
mąka
piekarnicza 1.021 -1,5 -23,9
(zł/t)
olej rzepak. 3.328 0,0 -19,0
(zł/t)
(PAP)
mat/ jtt/