W ciągu roku potaniały wszystkie gatunki mięs - ZSRIR (tabela)

04.04. Warszawa (PAP) - W ciągu roku z podstawowych produktów rolnych potaniały wszystkie gatunki mięs - wynika z danych Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej...

04.04.2014 | aktual.: 04.04.2014 16:23

04.04. Warszawa (PAP) - W ciągu roku z podstawowych produktów rolnych potaniały wszystkie gatunki mięs - wynika z danych Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej (ZSRIR) Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

zmiana od (w proc.)

30.03.2014 23.03.2014 31.03.2013

wieprzowina
(zł/t) 6.316 -1,3 -7,6

bydło
(zł/kg) 11,77 1,3 -4,9

kurczęta
(zł/kg) 3,71 0,2 -8,2

jaja spożywcze
(zł/100 szt.) 32,40 4,9 -12,2

odtł. mleko
(zł/100 kg) 1.335 -0,9 23,1

pszenica
(zł/t) 772 -1,9 -22,8

żyto
(zł/t) 596 2,4 -16,9

jęczmień
(zł/t) 769 1,0 -6,4

mąka detal.
(zł/t) 1.314 3,3 -17,7

mąka
piekarnicza 1.021 -1,5 -23,9
(zł/t)

olej rzepak. 3.328 0,0 -19,0
(zł/t)

(PAP)

mat/ jtt/

Źródło artykułu:PAP
inflacjafinansecpi
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)