Nieudane "Kuchenne Rewolucje". Właścicielka postawiła na swoim

"Kuchenne Rewolucje" Magdy Gessler nie zawsze kończą się sukcesem. Tak było w przypadku restauracji Doprawione Jabłkiem z Łodzi. W rozmowie z "Dziennikiem Łódzkim" właścicielka lokalu poinformowała, że po 3 latach od wizyty restauratorki menu zostało zmienione.

Restauracja po rewolucjach Magdy Gessler wycofała z menu jej daniaWłaścicielka restauracji zmieniła menu zaproponowane przez Magdę Gessler
Źródło zdjęć: © AgencjaWyborcza.pl, East News | Marcin Stępień, Mateusz Jagielski

Magda Gessler od 13 lat jeździ po Polsce, aby pomagać restauracjom, które nie przyciągają klientów. We wrześniu wystartował już 27. sezon programu. Choć w większości przypadków wizyta Magdy Gessler w restauracji kończy się sukcesem, zdarzają się też przypadki, gdy rewolucja nie przynosi oczekiwanych efektów. Tak było z restauracją Doprawione Jabłkiem z Łodzi. Historię łodzianki przypomina fakt.pl.

Łódzkie rewolucje odbyły się w sierpniu 2020 r. Przed programem lokal nazywał się "Pierogarnia Palce Lizać". W ramach rewolucji Magda Gessler zmieniła nie tylko nazwę restauracji, ale także jej wystrój i menu. Jednak zarówno wnętrze lokalu, jak i lista dań, nie przypadły do gustu gościom oraz właścicielce — czytamy w fakt.pl.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Studenci rezygnują z uczelni, bo nie stać ich na wynajem. "Sytuacja jest zła. To dyskryminacja"

Właścicielka wycofała dania Magdy Gessler

Jak poinformowała w rozmowie z "Dziennikiem Łódzkim" właścicielka restauracji Beata Zwierzchowska, dania zaproponowane przez Magdę Gessler zostały wycofane z menu 3 grudnia 2023 r., czyli 3 lata po rewolucji. Wśród propozycji restauratorki znalazły się między innymi kacza wątróbka z wiśniami, zupa z soczewicy z pieczonym jabłkiem i polędwica cielęca w sosie demi-glace z chrzanowym puree ziemniaczanym, musem jabłkowym oraz z surówką z buraka.

Właścicielka przyznała, że zmiany, które wprowadziła Magda Gessler, nie spotkały się z aprobatą jej klientów. Według niej łodzianie preferują tradycyjną polską kuchnię. Chętniej wybierają pierogi, bitki wołowe z kluskami śląskimi czy buraczki z żurawiną.

Karta, która w tym momencie obowiązuje w mojej restauracji, jest spójna: ze mną, z Łodzią, z moim rodzinnym domem i tej tradycji pozostanę wierna - tłumaczy Beata Zwierzchowska w rozmowie z dziennikiem.

Właścicielka łódzkiej restauracji Doprawione Jabłkiem postanowiła nie tylko zmienić menu, ale także wystrój lokalu. Zrezygnowała z ozdobnych jabłek zaproponowanych przez Magdę Gessler.

Wybrane dla Ciebie
Kupowali leki i sprzedawali drożej za granicą. Jest akt oskarżenia
Kupowali leki i sprzedawali drożej za granicą. Jest akt oskarżenia
Studniówka droga jak wesele. Tyle kosztuje "talerzyk"
Studniówka droga jak wesele. Tyle kosztuje "talerzyk"
Wysłała ptaka pocztą. Nie przeżył. Prokuratura chce kary dla 49-latki
Wysłała ptaka pocztą. Nie przeżył. Prokuratura chce kary dla 49-latki
Wcześniejsza emerytura dla tej grupy? "Pominięto nas"
Wcześniejsza emerytura dla tej grupy? "Pominięto nas"
Żabka przebiła Biedronkę i Lidla. Oto nowa propozycja dla klientów oddających butelki
Żabka przebiła Biedronkę i Lidla. Oto nowa propozycja dla klientów oddających butelki
Bank w Danii radzi, by wypłacać gotówkę. Podali kwotę
Bank w Danii radzi, by wypłacać gotówkę. Podali kwotę
Mały handel wymiera? Z ulic zniknęło tysiące sklepów
Mały handel wymiera? Z ulic zniknęło tysiące sklepów
Z drukowaną kartą pokładową do Ryanaira nie wejdziesz. Co na to UOKiK?
Z drukowaną kartą pokładową do Ryanaira nie wejdziesz. Co na to UOKiK?
"Słyszymy w lesie strzały". Tak gmina chce zakazać łowów
"Słyszymy w lesie strzały". Tak gmina chce zakazać łowów
Jak zwiększyć szansę na wygraną w Lotto? Matematyk podpowiada
Jak zwiększyć szansę na wygraną w Lotto? Matematyk podpowiada
Rzeczywistość po 1 listopada. Śmieci wysypują się z kontenerów
Rzeczywistość po 1 listopada. Śmieci wysypują się z kontenerów
Boją się rachunków. Ciepło dostarcza im spółka o. Rydzyka
Boją się rachunków. Ciepło dostarcza im spółka o. Rydzyka