Trwa ładowanie...

Prawie 100 zł za kilogram bigosu. Oto ceny świątecznych dań u Magdy Gessler

Listopad dobiega końca, a to oznacza, że święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Z tej okazji łódzka restauracja Magdy Gessler udostępniła menu okolicznościowe. Niektóre ceny mogą zaskoczyć.

Ceny świątecznego cateringu od Magdy Gessler mogą zaskoczyćCeny świątecznego cateringu od Magdy Gessler mogą zaskoczyćŹródło: East News, fot: VIPHOTO
d36ly0y
d36ly0y

Zgodnie ze zwyczajem na wigilijnym stole powinno znaleźć się 12 potraw. W okresie przedświątecznym wiele restauracji przygotowuje świąteczne menu cateringowe, dzięki któremu możemy zamówić pierogi, ryby, ciasta czy zupy.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

"Postać groteskowo-farsowa". Balcerowicz uderzył w prezesa NBP

Catering od Magdy Gessler - ceny mogą zaskoczyć

Taką ofertę możemy też znaleźć w "Polce", łódzkiej restauracji Magdy Gessler. Jak prezentują się ceny? Za kilogram pierogów, czyli około 18 sztuk, zapłacimy 92 zł. Taką samą kwotę wydamy na kilogram uszek. Natomiast kilogram bigosu będzie nas kosztował 96 zł, a taka sama ilość sałatki warzywnej - 58 zł.

d36ly0y

Zupy są sprzedawane na porcje (350 ml). Barszcz z uszkami kosztuje 26 zł za porcję, natomiast zupa grzybowa jest o 2 zł droższa. Ile zapłacimy za dania rybne? 150-gramowa porcja śledzia w oleju będzie nas kosztować 30 zł, a dorsz po grecku - 42 zł.

W ofercie łódzkiej restauracji Magdy Gessler znajdziemy także ciasta, których ceny za kilogram zaczynają się od 90 zł, a także różne rodzaje mięs i dań wegetariańskich. Warto dodać, że minimalna wartość zamówienia w restauracji "Polka" wynosi 200 zł.

Inne cateringi w Polsce - sprawdziliśmy ceny

Postanowiliśmy też sprawdzić, jak prezentują się oferty innych cateringów w Polsce. Dla przykładu w lokalu w okolicy Gdyni za kilogram pierogów zapłacimy 35 zł, a taka sama porcja uszek będzie nas kosztować 50 zł. Za sałatkę jarzynową (1 kg) zapłacimy 35 zł, natomiast za bigos 30 zł.

d36ly0y

Ceny ryb również prezentują się przystępniej. Za kilogram śledzia w oleju zapłacimy 30 zł, a porcja 120-gramowa dorsza po grecku kosztuje 14 zł. Litr tradycyjnego barszczu to koszt 20 zł (bez uszek), natomiast zupa grzybowa - 42 zł.

Sprawdziliśmy też ceny cateringu świątecznego w Warszawie. Kilogram sałatki jarzynowej w jednej z restauracji ze stolicy to koszt 39 zł, a bigosu 38 zł. Podobną cenę zapłacimy za kilogram pierogów z dowolnym nadzieniem.

d36ly0y

Litr barszczu w Warszawie kosztuje 35 zł, a kremu z borowików - 69 zł. Ryba po grecku to koszt 54 zł za kilogram, natomiast dania ze śledzia mieszczą się w granicach 20-30 zł za 300 gramów.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
d36ly0y
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d36ly0y