Czy wiesz, skąd pochodzi pieczywo z Dino? Sieć ujawnia
Sieć sklepów Dino każdego dnia dostarcza swoim klientom różnorodne pieczywo. Niewiele osób jednak zdaje sobie sprawę z tego, skąd naprawdę pochodzą bułki, chleb czy inne tego typu wyroby. Sieć postanowiła podzielić się tymi informacjami z klientami.
Jak wynika z informacji zamieszczonych na oficjalnej stronie Dino, sieć współpracuje z lokalnymi piekarniami w całej Polsce. "Współpracujemy z regionalnymi piekarniami, co pozwala nam oferować wyjątkowe pieczywo każdego dnia" — podkreśla Dino na swojej stronie.
Posłuchaj doświadczonego zbieracza. O tym pamiętaj, idąc na grzyby
Pieczywo z Dino
Jednym z produktów zamawianych przez Dino w lokalnych piekarniach jest chleb polski 500 g. Dino zapewnia, że chleb ten jest wolny od konserwantów, wzmacniaczy smaku oraz składników modyfikowanych genetycznie (GMO). Pieczony jest na naturalnym zakwasie żytnim.
Z kolei jednym z najpopularniejszych wypieków wybieranych przez klientów jest kajzerka. Sieć handlowa podkreśla, że produkt ten posiada "czystą etykietę".
"Nasza kajzerka posiada czystą etykietę, co oznacza, że jest wolny od substancji konserwujących, emulgatorów, stabilizatorów, substancji zagęszczających, aromatów oraz środków spulchniających"— czytamy. Po produkt sięgnąć mogą też weganie, ponieważ "nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego".
Dino rośnie jak na drożdżach
Jak pisaliśmy w WP Finanse, na koniec września 2025 r. sieć handlowa Dino miała 2933 sklepów w całej Polsce.
Otwarcie przez Dino 245 nowych sklepów w tym roku to jeden z najwyższych wyników w branży. Sieć planuje dalsze inwestycje, by sprostać rosnącemu zapotrzebowaniu klientów.
Ekspansja Dino obejmuje już nie tylko mniejsze miejscowości, lecz także duże miasta. Sieć posiada już 14 sklepów we Wrocławiu i planuje uruchomić dwa kolejne. Z kolei w Poznaniu sieć zarządza dwoma placówkami, a przed wakacjami Dino wkroczyło do Gdańska.
Źródło: "Fakt", Dino