W ciągu roku główne gatunki mięs potaniały o 4,7‑6,1 proc. - ZSRIR (tabela)

25.04. Warszawa (PAP) - W ciągu roku mięso wieprzowe potaniało o 4,7 proc., mięso wołowe o 6,0 proc., zaś drób o 6,1 proc. - wynika z danych Zintegrowanego Systemu Rolniczej...

25.04.2014 | aktual.: 25.04.2014 13:38

25.04. Warszawa (PAP) - W ciągu roku mięso wieprzowe potaniało o 4,7 proc., mięso wołowe o 6,0 proc., zaś drób o 6,1 proc. - wynika z danych Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej (ZSRIR) Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

zmiana od (w proc.)

20.04.2014 13.04.2014 21.04.2013

wieprzowina
(zł/t) 6.511 -0,1 -4,7

bydło
(zł/kg) 11,61 -0,4 -6,0

kurczęta
(zł/kg) 3,64 0,5 -6,1

jaja spożywcze
(zł/100 szt.) 32,70 0,3 -3,8

odtł. mleko
(zł/100 kg) 1.266 -1,3 8,7

pszenica
(zł/t) 808 3,5 -19,1

żyto
(zł/t) 613 -0,8 -14,8

jęczmień
(zł/t) 777 0,1 -7,6

mąka detal.
(zł/t) 1.317 1,6 -18,3

mąka
piekarnicza 1.024 -1,5 -22,1
(zł/t)

olej rzepak. 3.209 -2,8 -19,6
(zł/t)

(PAP)

nik/ asa/

Źródło artykułu:PAP
finansedługinflacja
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)