51 zł za 5 pierogów. Oto ceny na święta u Magdy Gessler
Magda Gessler uruchomiła świąteczny catering w swojej warszawskiej restauracji - "U Fukiera". Ceny? Mogą przyprawić o zawrót głowy, gdyż za pięć pierogów zapłacimy 51 zł, patrząc się na inne produkty, to wcale nie jest taniej.
Na stronie internetowej "U Fukiera", czyli warszawskiej restauracji Magdy Gessler możemy w specjalnej zakładce "delikatesy" kupić różne potrawy m.in. na święta Bożego Narodzenia. Sprawdziliśmy, ile trzeba zapłacić, robiąc zakupy u znanej restauratorki.
W restauracji Magdy Gessler możemy kupić m.in. pierogi. Za pięć sztuk pierogów z kapustą i prawdziwkami zapłacimy 51 zł. Kolejnym tradycyjnym daniem wigilijnym jest barszcz czerwony, najlepiej z uszkami. Za 900 ml zupy zapłacimy 65 zł, natomiast za 10 sztuk uszek z borowikami - 70 zł.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Drewniany, w pełni ekologiczny dom postawili w 3 dni. Koszt? 900 tys. zł. "Ściany oddychają"
137 zł za kilogram sałatki jarzynowej u Magdy Gessler
Na święta Polacy również gustują m.in. w bigosie, sałatce jarzynowej oraz daniach rybnych. "U Fukiera" za 900 ml staropolskiego bigosu zapłacimy 84 zł. Zaskoczyć może cena sałatki jarzynowej z grzybkami, bowiem za 300 gramów musimy wysupłać z kieszeni 41 zł, co w przeliczeniu na kilogram daje nam kwotę 137 zł.
Jakie dania rybne Magda Gessler ma w swojej ofercie? Przede wszystkim tradycyjną rybę po grecku, czyli dorsza z warzywami. Za 200 g słoik tej potrawy musimy zapłacić 49 zł, więc kilogram będzie nas kosztował 245 zł. Natomiast za 300 g śledzia po kaszubsku zapłacimy 53 zł.
W ofercie znajdziemy także ciasta. Za kilogram piernika staropolskiego z powidłami śliwkowymi zapłacimy 90 zł, natomiast tradycyjny sernik jest o 5 zł droższych. Najwięcej kosztować będzie kilogram makowca "na bogato z orzechami" - 145 zł za 1,2 kg.
Łódzka restauracja Magdy Gessler — ceny również szokują
Niedawno catering świąteczny uruchomiła także łódzka restauracja Magdy Gessler - "Polka". W Łodzi za kilogram pierogów, czyli około 18 sztuk, zapłacimy 92 zł. Taką samą kwotę wydamy na kilogram uszek. Natomiast kilogram bigosu będzie nas kosztował 96 zł, a taka sama ilość sałatki warzywnej - 58 zł.
Zupy są sprzedawane na porcje (350 ml). Barszcz z uszkami kosztuje 26 zł za porcję, natomiast zupa grzybowa jest o 2 zł droższa. Ile zapłacimy za dania rybne? 150-gramowa porcja śledzia w oleju będzie nas kosztować 30 zł, a dorsz po grecku - 42 zł.