Trwa ładowanie...

51 zł za 5 pierogów. Oto ceny na święta u Magdy Gessler

Magda Gessler uruchomiła świąteczny catering w swojej warszawskiej restauracji - "U Fukiera". Ceny? Mogą przyprawić o zawrót głowy, gdyż za pięć pierogów zapłacimy 51 zł, patrząc się na inne produkty, to wcale nie jest taniej.

Ceny w warszawskiej restauracji Magdy Gessler nie należa do najtańszychCeny w warszawskiej restauracji Magdy Gessler nie należa do najtańszychŹródło: East News, fot: Artur Zawadzki/REPORTER
d3w6q7e
d3w6q7e

Na stronie internetowej "U Fukiera", czyli warszawskiej restauracji Magdy Gessler możemy w specjalnej zakładce "delikatesy" kupić różne potrawy m.in. na święta Bożego Narodzenia. Sprawdziliśmy, ile trzeba zapłacić, robiąc zakupy u znanej restauratorki.

W restauracji Magdy Gessler możemy kupić m.in. pierogi. Za pięć sztuk pierogów z kapustą i prawdziwkami zapłacimy 51 zł. Kolejnym tradycyjnym daniem wigilijnym jest barszcz czerwony, najlepiej z uszkami. Za 900 ml zupy zapłacimy 65 zł, natomiast za 10 sztuk uszek z borowikami - 70 zł.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Drewniany, w pełni ekologiczny dom postawili w 3 dni. Koszt? 900 tys. zł. "Ściany oddychają"

137 zł za kilogram sałatki jarzynowej u Magdy Gessler

Na święta Polacy również gustują m.in. w bigosie, sałatce jarzynowej oraz daniach rybnych. "U Fukiera" za 900 ml staropolskiego bigosu zapłacimy 84 zł. Zaskoczyć może cena sałatki jarzynowej z grzybkami, bowiem za 300 gramów musimy wysupłać z kieszeni 41 zł, co w przeliczeniu na kilogram daje nam kwotę 137 zł.

Jakie dania rybne Magda Gessler ma w swojej ofercie? Przede wszystkim tradycyjną rybę po grecku, czyli dorsza z warzywami. Za 200 g słoik tej potrawy musimy zapłacić 49 zł, więc kilogram będzie nas kosztował 245 zł. Natomiast za 300 g śledzia po kaszubsku zapłacimy 53 zł.

d3w6q7e

W ofercie znajdziemy także ciasta. Za kilogram piernika staropolskiego z powidłami śliwkowymi zapłacimy 90 zł, natomiast tradycyjny sernik jest o 5 zł droższych. Najwięcej kosztować będzie kilogram makowca "na bogato z orzechami" - 145 zł za 1,2 kg.

Łódzka restauracja Magdy Gessler — ceny również szokują

Niedawno catering świąteczny uruchomiła także łódzka restauracja Magdy Gessler - "Polka". W Łodzi za kilogram pierogów, czyli około 18 sztuk, zapłacimy 92 zł. Taką samą kwotę wydamy na kilogram uszek. Natomiast kilogram bigosu będzie nas kosztował 96 zł, a taka sama ilość sałatki warzywnej - 58 zł.

Zupy są sprzedawane na porcje (350 ml). Barszcz z uszkami kosztuje 26 zł za porcję, natomiast zupa grzybowa jest o 2 zł droższa. Ile zapłacimy za dania rybne? 150-gramowa porcja śledzia w oleju będzie nas kosztować 30 zł, a dorsz po grecku - 42 zł.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
d3w6q7e
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3w6q7e

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj