Andrzeja Stachnik został powołany na stanowisko prezesa Biomed-Lublin

Warszawa, 01.08.2016 (ISBnews) - Rada nadzorcza Biomed-Lublin powołała Andrzeja Stachnika na stanowisko prezesa zarządu od 1 sierpnia 2016 roku, poinformowała spółka.

d3pc2al

Andrzej Stachnikw latach 1991- 2007 pracował w ACP Pharma na stanowisku prezesa. Od 2007-2008 był zatrudniony na stanowisku dyrektora d/s rozwoju międzynarodowego przez holenderską grupę kapitałową Mediq. W latach 2009-2016 powołany na członka zarządu firmy farmaceutycznej SymPhar Sp. z o.o. pełnił funkcję dyrektora handlowego, podano w komunikacie.

Biomed-Lublin Wytwórnia Surowic i Szczepionek Spółka Akcyjna jest polską firmą farmaceutyczną działającą od 1944 roku. Firma zajmuje się produkcją preparatów leczniczych (leki na receptę oraz leki OTC bez recepty), wyrobów medycznych oraz odczynników laboratoryjnych (stosowanych w laboratoriach biochemicznych i medycznych). Jako jedyna polska firma Biomed Lublin zajmuje się frakcjonowaniem osocza. Spółka jest notowana na głównym rynku GPW od stycznia 2015 r.

(ISBnews)