Fabryka sushi z polskim kapitałem chce podbić rynek lokalny i zagraniczny

Sushi Factory to fabryka z polskim kapitałem. "Dzięki innowacyjnym technikom produkcji wydłużono termin przydatności produktów, co wyróżnia fabrykę spośród konkurencji" - przekonuje PAP Dariusz Tubacki z zarządu firmy i zapowiada nie tylko ekspansję na zagraniczne rynki, ale też podbój małych miejscowości w Polsce.

06.11.2015 10:15

Udostępniamy nagranie wideo:

https://wideo.pap.pl/videos/11670/

Sushi Factory znajduje się w Robakowie (Wielkopolskie) i zatrudnia ok. 30 osób. "Przy pomocy ciekłego azotu w tunelu kriogenicznym jesteśmy w stanie schłodzić gotowy produkt do temperatury +2 stopnie Celsjusza. Zachowanie ciągu chłodniczego na całym etapie produkcji oraz zastosowanie modyfikowanej atmosfery do pakowania gotowego produktu pozwala na wydłużenie terminu przydatności do 6 dni, co wyróżnia nasz produkt spośród konkurencji" - podkreśla Tubacki.

Firma, rozpoznawalna w wielkich aglomeracjach chce trafić ze swoimi produktami także do małych miejscowości. Fabryka ma zamiar też podbić zagranicę. Według planów spółki Sushi Factory w przyszłym roku produkty fabryki mają trafić na zagraniczne rynki, ze szczególnym uwzględnieniem Europy Zachodniej i Turcji.

Zakład przy produkcji posługuje się międzynarodowym standardem bezpieczeństwa żywności BRC, uzyskał też najwyższy Certyfikat Inspekcji Weterynaryjnej, pozwalający na handel z kontrahentami z całej Unii Europejskiej.

Źródło artykułu:PAP
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)