Na przełomie II i III taniało m.in mięso wieprzowe i wołowe - ZSRIR (tabela)
07.03. Warszawa (PAP) - Na przełomie lutego i marca taniało m.in mięso wieprzowe i wołowe - wynika z danych Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej (ZSRIR)...
07.03.2014 | aktual.: 07.03.2014 14:38
07.03. Warszawa (PAP) - Na przełomie lutego i marca taniało m.in mięso wieprzowe i wołowe - wynika z danych Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej (ZSRIR) Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
zmiana od (w proc.)
2.03.2014 23.02.2014 3.03.2013
wieprzowina
(zł/t) 5.409 -6,6 -19,5
bydło
(zł/kg) 11,43 -1,7 -9,8
kurczęta
(zł/kg) 3,76 1,2 -4,6
jaja spożywcze
(zł/100 szt.) 30,40 -7,6 -18,3
odt. mleko
(zł/100 kg) 1.363 0,9 26,3
pszenica
(zł/t) 762 -1,3 -24,6
żyto
(zł/t) 592 1,0 -21,9
jęczmień
(zł/t) 755 -1,4 -9,5
mąka detal.
(zł/t) 1.355 2,7 -16,7
mąka
piekarnicza 1.050 -0,6 -24,2
(zł/t)
olej rzepak. 3.325 0,3 -21,2
(zł/t)
(PAP)
nik/ ana/