W ciągu roku wieprzowina potaniała o 5,3 proc., zaś wołowina o 6,5 proc. - ZSRIR (tabela)
18.04. Warszawa (PAP) - W ciągu roku mięso wieprzowe potaniało o 5,3 proc., zaś mięso wołowe o 6,5 proc. - wynika z danych Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej...
18.04.2014 | aktual.: 18.04.2014 14:38
18.04. Warszawa (PAP) - W ciągu roku mięso wieprzowe potaniało o 5,3 proc., zaś mięso wołowe o 6,5 proc. - wynika z danych Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej (ZSRIR) Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
zmiana od (w proc.)
13.04.2014 06.04.2014 14.04.2013
wieprzowina
(zł/t) 6.520 2,1 -5,3
bydło
(zł/kg) 11,66 -1,0 -6,5
kurczęta
(zł/kg) 3,62 -1,3 -8,5
jaja spożywcze
(zł/100 szt.) 32,60 -3,3 -2,1
odtł. mleko
(zł/100 kg) 1.282 -1,3 13,1
pszenica
(zł/t) 781 0,3 -21,0
żyto
(zł/t) 617 2,4 -15,1
jęczmień
(zł/t) 777 1,0 -5,9
mąka detal.
(zł/t) 1.296 3,4 -17,8
mąka
piekarnicza 1.040 0,7 -21,1
(zł/t)
olej rzepak. 3.300 -1,2 -16,5
(zł/t)
(PAP)
nik/ map/