W ciągu roku wieprzowina potaniała o 5,3 proc., zaś wołowina o 6,5 proc. - ZSRIR (tabela)

18.04. Warszawa (PAP) - W ciągu roku mięso wieprzowe potaniało o 5,3 proc., zaś mięso wołowe o 6,5 proc. - wynika z danych Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej...

18.04.2014 | aktual.: 18.04.2014 14:38

18.04. Warszawa (PAP) - W ciągu roku mięso wieprzowe potaniało o 5,3 proc., zaś mięso wołowe o 6,5 proc. - wynika z danych Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej (ZSRIR) Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

zmiana od (w proc.)

13.04.2014 06.04.2014 14.04.2013

wieprzowina
(zł/t) 6.520 2,1 -5,3

bydło
(zł/kg) 11,66 -1,0 -6,5

kurczęta
(zł/kg) 3,62 -1,3 -8,5

jaja spożywcze
(zł/100 szt.) 32,60 -3,3 -2,1

odtł. mleko
(zł/100 kg) 1.282 -1,3 13,1

pszenica
(zł/t) 781 0,3 -21,0

żyto
(zł/t) 617 2,4 -15,1

jęczmień
(zł/t) 777 1,0 -5,9

mąka detal.
(zł/t) 1.296 3,4 -17,8

mąka
piekarnicza 1.040 0,7 -21,1
(zł/t)

olej rzepak. 3.300 -1,2 -16,5
(zł/t)

(PAP)

nik/ map/

Źródło artykułu:PAP
finansedługinflacja
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)