W ciągu roku wieprzowina potaniała o 7,2 proc., zaś wołowina o 6,7 proc. - ZSRIR (tabela)
11.04. Warszawa (PAP) - W ciągu roku mięso wieprzowe potaniało o 7,2 proc., zaś mięso wołowe o 6,7 proc. - wynika z danych Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej...
11.04.2014 | aktual.: 11.04.2014 15:38
11.04. Warszawa (PAP) - W ciągu roku mięso wieprzowe potaniało o 7,2 proc., zaś mięso wołowe o 6,7 proc. - wynika z danych Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej (ZSRIR) Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
zmiana od (w proc.)
06.04.2014 30.03.2014 07.04.2013
wieprzowina
(zł/t) 6.383 1,1 -7,2
bydło
(zł/kg) 11,78 0,1 -6,7
kurczęta
(zł/kg) 3,67 -1,0 -9,1
jaja spożywcze
(zł/100 szt.) 33,70 4,0 0,0
odtł. mleko
(zł/100 kg) 1.298 -2,8 17,8
pszenica
(zł/t) 778 0,8 -20,3
żyto
(zł/t) 603 1,2 -16,8
jęczmień
(zł/t) 769 0,0 -6,2
mąka detal.
(zł/t) 1.253 -4,6 -22,1
mąka
piekarnicza 1.032 1,0 -22,2
(zł/t)
olej rzepak. 3.339 0,3 -15,0
(zł/t)
(PAP)
nik/ asa/