Trwa ładowanie...

Wegetarianie kuszą mięsnych gigantów

Kiełbasa, sznycel czy szynka, to ... bezmięsna oferta znanych niemieckich producentów mięsa. Wkrótce dołączą do nich Polacy, zapowiada "Puls Biznesu".

Wegetarianie kuszą mięsnych gigantówŹródło: AFP, fot: Jay Directo
d2gwpc8
d2gwpc8

Zdaniem dziennika nic tak dobrze nie uzupełni mięsnego biznesu, jak biznes bezmięsny, bazujący na soi. Euromonitor szacuje, że na sojowe sznycle, parówki, szynkę, do złudzenia przypominające ich mięsne odpowiedniki, Niemcy wydadzą w tym roku 122 mln euro.

Okazuje się, że polskie firmy, np. Zakłady Mięsne Silesia, też się przymierzają do takiej produkcji. Mają wprawdzie obawy jak dość konserwatywni polscy konsumenci zareagują na tę nowinkę, ale przykład Niemiec działa zachęcająco.

d2gwpc8
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2gwpc8