Wielkanocny catering u Gessler. Za pasztet chce prawie 100 zł
Magda Gessler, znana z "Kuchennych rewolucji", oferuje wielkanocne specjały w swoich delikatesach w restauracji "U Fukiera". W ofercie znajdziemy m.in. jajka faszerowane za 38 zł czy pasztet z dziczyzny za 98 zł. Dostępne są także zupy, kiełbasy i ciasta, ale o niskich cenach możemy zapomnieć.
Osoby, które są zainteresowanie wielkanocną ofertą znanej restauratorki, mogą składać zamówienia do 15 kwietnia 2025 r.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Biedronka w Polsce droższa od słowackiej? Porównaliśmy ceny
Jakie ceny na Wielkanoc u Gessler? Barszcz za prawie 70 zł
Na oficjalnej stronie delikatesów "U Fukiera" możemy zamówić pięć połówek jajek faszerowanych z pieczarkami i koprem za 38 zł. To oznacza, że jedna połówka kosztuje aż 7,60 zł.
Z kolei za wersję z szynką zapłacimy 41 zł/5 szt. Słoiczek pasty jajecznej z młodym szczypiorem (200 g) to wydatek rzędu 35 zł.
Nie tylko jajka są drogie. Tradycyjna sałatka jarzynowa z marynowanymi grzybkami kosztuje 43 zł (za 300 g). Za paschę wielkanocną ucieraną z bakaliami zapłacimy 37 zł (za 200 g).
W delikatesach gwiazdy "Kuchennych rewolucji" znajdziemy też barszcz biały na zakwasie za 69 zł (za 900 ml) czy żur z prawdziwkami za 78 zł (za 900 ml). Wśród zup cenowo wyróżnia się krem chrzanowy na zakwasie z żuru z pulpetami cielęcymi, za który trzeba zapłacić 79 zł (za 900 ml).
U Gessler do tanich nie należą również kiełbasy - wiejska z jałowcem to wydatek rzędu 37,50 zł za pół kilo, a biała parzona - 39,50 zł.
Drogie mięsa i ciasta wielkanocne w delikatesach Gessler
Na miłośników mięsnych specjałów czeka schab pieczony ze śliwką za 78 zł (również za pół kilo) lub boczek marynowany za 79 zł. Chrzan to dodatkowy wydatek 22 zł (za słoiczek o pojemności 235 ml).
Pieczona kaczka z antonówką jest wyceniana na 193 zł, a krem chrzanowy z pulpetami cielęcymi - na 79 zł (za niecały litr). Foremka pasztetu z dziczyzny i grzybów kosztuje 98 zł (za 400 g), a śledź sherry w sosie z selera naciowego - 58 zł (za 300 g).
Wielkanocne ciasta od znanej restauratorki również są dość drogie. Za mazurka z białą czekoladą i kardamonem zapłacimy 63 zł - w tej samej cenie sprzedawany jest także mazurek kajmakowy z prażonymi orzechami. Nieco więcej zapłacimy za mazurka różanego (67 zł). U Gessler babę drożdżową z bakaliami kupimy za 88 zł (1,2 kg), a bezę migdałową z kremem - za 133 zł.
Ceny u Gessler na jarmarku bożonarodzeniowym
Restauracja "U Fukiera" znalazła się również wśród wystawców na warszawskim jarmarku bożonarodzeniowym, który gościł mieszkańców i turystów na przełomie 2024 i 2025 r.
W niewielkiej budce można było kupić m.in. grzaniec alkoholowy za 25 zł lub grzaniec bezalkoholowy za 20 zł (za 250 ml). Za jednego pieroga (z kapustą i grzybami) trzeba było zapłacić aż 10 zł, a za bigos staropolski z mięsem i grzybami na czerwonym winie - 25 zł. Zwykły barszcz czerwony w kubeczku kosztował 17 zł.