Trwa ładowanie...

Magda Gessler rusza ze świątecznym kateringiem. Oto cena 5 pierogów

Choć jest dopiero listopad, to Magda Gessler rusza ze świątecznym cateringiem w swojej warszawskiej restauracji - "U Fukiera". Ceny mogą jednak odebrać apetyt, bo za pierogi zapłacimy 51 zł. W ofercie dostępne są także ryby oraz ciasta.

Oto ceny na święta u Magdy GesslerOto ceny na święta u Magdy GesslerŹródło: East News, fot: Artur Zawadzki/REPORTER
d2w36d5
d2w36d5

Na stronie internetowej "U Fukiera", czyli warszawskiej restauracji Magdy Gessler możemy w specjalnej zakładce "delikatesy" kupić różne potrawy m.in. na święta Bożego Narodzenia. Sprawdziliśmy, ile trzeba zapłacić za świąteczne zakupy u znanej restauratorki.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Ceny jak 10 lat temu. Tak się kończy wojna dyskontów

Magda Gessler zaczyna zbierać zapisy na potrawy wigilijne od środy 13 listopada. Za pięć sztuk pierogów z kapustą i prawdziwkami zapłacimy tyle samo, co rok temu, czyli 51 zł. 

d2w36d5

Kolejnym tradycyjnym daniem wigilijnym jest barszcz czerwony, najlepiej z uszkami. Za 900 ml zupy zapłacimy 67 zł, czyli 2 zł drożej niż w 2023 r. Natomiast za 10 sztuk uszek z borowikami – 70 zł.

Grzybowa od Gessler będzie nas kosztowała 83 zł za 900 ml. W górę poszła cena sałatki jarzynowej, która kosztuje 43 zł. W 2023 r. było to 41 zł za 300 g.

Jakie dania rybne Magda Gessler ma w swojej ofercie? Przede wszystkim tradycyjną rybę po grecku, czyli dorsza z warzywami. Za 200 g słoik tej potrawy musimy zapłacić 49 zł, więc kilogram będzie nas kosztował 245 zł. Natomiast za 1 sztukę pstrąga faszerowanego koprem trzeba zapłacić 93 zł. 

W ofercie znajdziemy także ciasta. Za kilogram piernika staropolskiego z powidłami śliwkowymi zapłacimy 90 zł, natomiast sernik jest o 7 zł droższy. Najwięcej kosztować będzie kilogram makowca "na bogato z orzechami" – 145 zł za 1,2 kg.

Magda Gessler sprzedaje grzybowe frykasy

W restauracji Gessler dostępne są także grzyby. Jak pisaliśmy w WP Finanse, w warszawskich delikatesach można kupić także marynowane leśne okazy, a także zupy np. z prawdziwków.

d2w36d5

Kapusta wegańska z grzybami i pigwą kosztuje 91 zł, gulasz cielęcy z leśnymi grzybami - 89 zł, a pulpety cielęce w sosie borowikowym - 87 zł.

W ofercie znajdziemy też marynowane grzyby - wszystkie są sprzedawane w słoiczkach o pojemności 350 ml. Za marynowane opieńki gwiazda "Kuchennych rewolucji" oczekuje 22 zł, a za maślaki - 25 zł.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
d2w36d5
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2w36d5

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj