Magda Gessler rusza ze świątecznym kateringiem. Oto cena 5 pierogów

Choć jest dopiero listopad, to Magda Gessler rusza ze świątecznym cateringiem w swojej warszawskiej restauracji - "U Fukiera". Ceny mogą jednak odebrać apetyt, bo za pierogi zapłacimy 51 zł. W ofercie dostępne są także ryby oraz ciasta.

Oto ceny na święta u Magdy Gessler
Oto ceny na święta u Magdy Gessler
Źródło zdjęć: © East News | Artur Zawadzki/REPORTER

06.11.2024 13:54

Na stronie internetowej "U Fukiera", czyli warszawskiej restauracji Magdy Gessler możemy w specjalnej zakładce "delikatesy" kupić różne potrawy m.in. na święta Bożego Narodzenia. Sprawdziliśmy, ile trzeba zapłacić za świąteczne zakupy u znanej restauratorki.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Magda Gessler zaczyna zbierać zapisy na potrawy wigilijne od środy 13 listopada. Za pięć sztuk pierogów z kapustą i prawdziwkami zapłacimy tyle samo, co rok temu, czyli 51 zł. 

Kolejnym tradycyjnym daniem wigilijnym jest barszcz czerwony, najlepiej z uszkami. Za 900 ml zupy zapłacimy 67 zł, czyli 2 zł drożej niż w 2023 r. Natomiast za 10 sztuk uszek z borowikami – 70 zł.

Grzybowa od Gessler będzie nas kosztowała 83 zł za 900 ml. W górę poszła cena sałatki jarzynowej, która kosztuje 43 zł. W 2023 r. było to 41 zł za 300 g.

Jakie dania rybne Magda Gessler ma w swojej ofercie? Przede wszystkim tradycyjną rybę po grecku, czyli dorsza z warzywami. Za 200 g słoik tej potrawy musimy zapłacić 49 zł, więc kilogram będzie nas kosztował 245 zł. Natomiast za 1 sztukę pstrąga faszerowanego koprem trzeba zapłacić 93 zł. 

W ofercie znajdziemy także ciasta. Za kilogram piernika staropolskiego z powidłami śliwkowymi zapłacimy 90 zł, natomiast sernik jest o 7 zł droższy. Najwięcej kosztować będzie kilogram makowca "na bogato z orzechami" – 145 zł za 1,2 kg.

Magda Gessler sprzedaje grzybowe frykasy

W restauracji Gessler dostępne są także grzyby. Jak pisaliśmy w WP Finanse, w warszawskich delikatesach można kupić także marynowane leśne okazy, a także zupy np. z prawdziwków.

Kapusta wegańska z grzybami i pigwą kosztuje 91 zł, gulasz cielęcy z leśnymi grzybami - 89 zł, a pulpety cielęce w sosie borowikowym - 87 zł.

W ofercie znajdziemy też marynowane grzyby - wszystkie są sprzedawane w słoiczkach o pojemności 350 ml. Za marynowane opieńki gwiazda "Kuchennych rewolucji" oczekuje 22 zł, a za maślaki - 25 zł.

Źródło artykułu:WP Finanse
Magda Gesslerświętawigilia
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (31)