Globalny wskaźnik apetytu na ryzyko wzrósł, w EMU spadł - Lloyds
18.02. Warszawa (PAP) - Wskaźnik Apetytu na Ryzyko (Risk Appetite Index - RAI), wyliczany przez ekonomistów banku Lloyds, w ubiegłym tygodniu wzrósł, podczas gdy wskaźnik apetytu...
18.02.2013 | aktual.: 18.02.2013 14:53
18.02. Warszawa (PAP) - Wskaźnik Apetytu na Ryzyko (Risk Appetite Index - RAI), wyliczany przez ekonomistów banku Lloyds, w ubiegłym tygodniu wzrósł, podczas gdy wskaźnik apetytu na ryzyko dla strefy euro obniżył się.
"Nasz wskaźnik RAI w ciągu tygodnia nieznacznie wzrósł, podczas gdy jego odpowiednik dla strefy euro (EURAI) kontynuował ostatnie spadki" - napisano w poniedziałkowej nocie.
Ekonomiści Lloyds spodziewają się, że w rozpoczynającym się tygodniu RAI pójdzie w górę, a EURAI w dół. (PAP)
fdu/ ana/