Groźne bakterie w parówkach z szynki. GIS ostrzega: nie wolno ich jeść
W jednej z pięciu próbek parówek z szynki firmy Madej Wróbel wykryta została bakteria Listeria monocytogenes - ostrzega Główny Inspektorat Sanitarny.
Chodzi o Parówki z Szynki Simply food 200g. Trefne parówki pochodziły z partii produkcyjnej o oznaczeniu 180524001, nr operatora 28, z datą przydatności do spożycia 16.06.18.
Nie należy spożywać parówek o tym numerze partii, szczególnie na surowo, z uwagi na potencjalne zagrożenie dla zdrowia - ostrzega GIS w komunikacie.
Zobacz też: Lotniska i samoloty. Poznaj prawdziwe siedliska bakterii
GIS przekazał informację odpowiednim organom Państwowej Inspekcji Sanitarnej w celu bezzwłocznego wycofania tej partii produktu ze sklepów.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl