Trwa ładowanie...
parówki z szynki

Groźne bakterie w parówkach z szynki. GIS ostrzega: nie wolno ich jeść

W jednej z pięciu próbek parówek z szynki firmy Madej Wróbel wykryta została bakteria Listeria monocytogenes - ostrzega Główny Inspektorat Sanitarny.

Share
Groźne bakterie w parówkach z szynki. GIS ostrzega: nie wolno ich jeść
Źródło: GIS, fot: GIS
dvvlmsj

Chodzi o Parówki z Szynki Simply food 200g. Trefne parówki pochodziły z partii produkcyjnej o oznaczeniu 180524001, nr operatora 28, z datą przydatności do spożycia 16.06.18.

GIS
Źródło: GIS, fot: GIS

Nie należy spożywać parówek o tym numerze partii, szczególnie na surowo, z uwagi na potencjalne zagrożenie dla zdrowia - ostrzega GIS w komunikacie.

Zobacz też: Lotniska i samoloty. Poznaj prawdziwe siedliska bakterii

GIS przekazał informację odpowiednim organom Państwowej Inspekcji Sanitarnej w celu bezzwłocznego wycofania tej partii produktu ze sklepów.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

dvvlmsj

Podziel się opinią

Share
dvvlmsj
dvvlmsj