Groźne bakterie w parówkach z szynki. GIS ostrzega: nie wolno ich jeść

W jednej z pięciu próbek parówek z szynki firmy Madej Wróbel wykryta została bakteria Listeria monocytogenes - ostrzega Główny Inspektorat Sanitarny.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
To w tych parówkach wykryta została bakteria.
To w tych parówkach wykryta została bakteria. (GIS, Fot: GIS)
WP

Chodzi o Parówki z Szynki Simply food 200g. Trefne parówki pochodziły z partii produkcyjnej o oznaczeniu 180524001, nr operatora 28, z datą przydatności do spożycia 16.06.18.

Czytaj też: Groźna bakteria w zagranicznych ziemniakach. Ministerstwo wnioskuje o zakaz importu

GIS
Podziel się
WP

Nie należy spożywać parówek o tym numerze partii, szczególnie na surowo, z uwagi na potencjalne zagrożenie dla zdrowia - ostrzega GIS w komunikacie.

Zobacz też: Lotniska i samoloty. Poznaj prawdziwe siedliska bakterii

GIS przekazał informację odpowiednim organom Państwowej Inspekcji Sanitarnej w celu bezzwłocznego wycofania tej partii produktu ze sklepów.

WP

Czytaj też: Polska "eksportuje" Salmonellę do Europy. Blisko połowa zakażonych jaj i mięsa pochodzi znad Wisły

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Polub WP Finanse
WP
WP