Trwa ładowanie...
dmeg9zv
espi
31-12-2012 13:43

KANIA - Połączenie Zakładów Mięsnych Henryk Kania S.A. z Zakładami Przetwórstwa Mięsnego Henryk K...

KANIA - Połączenie Zakładów Mięsnych Henryk Kania S.A. z Zakładami Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania S.A. (61/2012)

dmeg9zv
dmeg9zv

| | KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO | | | | | | | | | | |
| --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- |
| | | | Raport bieżący nr | 61 | / | 2012 | | | | | |
| | Data sporządzenia: | 2012-12-31 | | | | | | | | | |
| | Skrócona nazwa emitenta | | | | | | | | | | |
| | KANIA | | | | | | | | | | |
| | Temat | | | | | | | | | | |
| | Połączenie Zakładów Mięsnych Henryk Kania S.A. z Zakładami Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania S.A. | | | | | | | | | | |
| | Podstawa prawna | | | | | | | | | | |
| | Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe | | | | | | | | | | |
| | Treść raportu: | | | | | | | | | | |
| | Zarząd Zakładów Mięsnych Henryk Kania S.A. z siedzibą w Pszczynie (dalej "Emitent") informuje, że Sąd Rejonowy Katowice-Wschód w Katowicach dokonał w dniu 31 grudnia 2012 roku wpisu do rejestru przedsiębiorców połączenia Emitenta z Zakładami Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania S.A. z siedzibą w Pszczynie. Połączenie spółek nastąpiło w trybie art. 492 § 1 pkt 1 Ustawy z dnia 15 września 2000 r. Kodeks spółek handlowych (dalej "ksh") w związku z art. 515 § 1 ksh, poprzez przeniesienie na Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. z siedzibą w Pszczynie (Spółka Przejmująca) całego majątku własnej spółki jednoosobowej, Zakładów Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania S.A. z siedzibą w Pszczynie (Spółka Przejmowana), bez podwyższenia kapitału zakładowego oraz bez zmiany statutu Spółki Przejmującej. Dotychczas podstawową działalnością Emitenta było zarządzanie w obszarze Grupy Kapitałowej, a podstawową działalnością Zakładów Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania S.A. była produkcja mięsa i wędlin. Od dnia połączenia podstawową
działalnością Emitenta będzie produkcja mięsa i wędlin. Połączenie usprawni zarządzanie zasobami oraz pozwoli na obniżenie kosztów pracy i kosztów administracyjnych. Połączenie Emitenta ze Spółką Przejmowaną nastąpiło, w świetle art. 493 § 2 ksh, z dniem wpisu połączenia do rejestru Spółki Przejmującej, to jest z dniem 31 grudnia 2012 roku (dzień połączenia). Z tym dniem, stosownie do art. 494 ksh, Emitent wstąpił we wszystkie prawa i obowiązki Spółki Przejmowanej. Szczegółowa podstawa prawna: § 20 w związku z § 5 ust. 1 pkt 14) Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz.U. z 2009, Nr 33 poz. 259 z późn. zm.). | | | | | | | | | | |

RAPORT BIEŻĄCY
MESSAGE (ENGLISH VERSION)
INFORMACJE O PODMIOCIE
PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ

MESSAGE (ENGLISH VERSION)

RAPORT BIEŻĄCY
MESSAGE (ENGLISH VERSION)
INFORMACJE O PODMIOCIE
PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ

dmeg9zv

| | | ZAKŁADY MIĘSNE HENRYK KANIA SPÓŁKA AKCYJNA | | | | | |
| --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- |
| | | (pełna nazwa emitenta) | | | | | |
| | | KANIA | | Spożywczy (spo) | | | |
| | | (skrócona nazwa emitenta) | | (sektor wg. klasyfikacji GPW w W-wie) | | | |
| | | 43-200 | | Pszczyna | | | |
| | | (kod pocztowy)
| | (miejscowość) | | | |
| | | ul. Korczaka | | 5 | | | |
| | | (ulica) | | (numer) | | | |
| | | +48 32 210 32 47 | | +48 32 210 10 97 | | | |
| | | (telefon) | | | (fax) | | |
| | | biuro@zmkania.pl | | www.zmkania.pl | | | |
| | | (e-mail) | | | (www) | | |
| | | 7440003325 | | 510258637 | | | |
| | | (NIP)
| | | (REGON) | | |

RAPORT BIEŻĄCY
MESSAGE (ENGLISH VERSION)
INFORMACJE O PODMIOCIE
PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ

PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
Data Imię i Nazwisko Stanowisko/Funkcja Podpis
2012-12-31 Henryk Kania Prezes Zarządu

RAPORT BIEŻĄCY
MESSAGE (ENGLISH VERSION)
INFORMACJE O PODMIOCIE
PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ

dmeg9zv
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dmeg9zv