Na przełomie II i III drożało żyto i olej, taniało mięso i mąka - ZSRIR (tabela)

09.03. Warszawa (PAP) - Na przełomie lutego i marca drożało żyto i olej rzepakowy, a taniała wieprzowina, bydło, drób, a także mąka detaliczna i piekarnicza - wynika z danych...

09.03.2012 | aktual.: 09.03.2012 14:53

09.03. Warszawa (PAP) - Na przełomie lutego i marca drożało żyto i olej rzepakowy, a taniała wieprzowina, bydło, drób, a także mąka detaliczna i piekarnicza - wynika z danych zintegrowanego systemu rolniczej informacji rynkowej (ZSRIR) Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

zmiana od (w proc.)

04.03.2012 26.02.2012 06.03.2011
.
wieprzowina
(zł/t) 6 628 -1,0 25,0
.
bydło
(zł/kg) 12,87 -1,7 24,7
.
kurczęta
(zł/kg) 3,71 -0,9 -0,5
.
odt. mleko
(zł/100) 932 -0,2 -3,1
.
pszenica
(zł/t) 818 -0,0 -13,7
.
żyto
(zł/t) 861 2,9 5,3
.
jęczmień
(zł/t) 786 -0,2 -0,7
.
mąka detal.
(zł/t) 1.349 -1,4 -6,5
.
mąka
piekarnicza 1.177 -0,3 -14,8
(zł/t)
.
olej rzepak.
(zł/t) 4.458 1,1 13,3

(PAP)

fdu/ asa/

Źródło artykułu:PAP
finansedługinflacja
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)