Smaki regionów w Poznaniu
Pawilon "Smaki Regionów" to nowość rozpoczynających się w Poznaniu targów Polagra-Food. Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych i Gastronomii to najważniejsze spotkanie branży w tej części Europy.
14.09.2009 | aktual.: 14.09.2009 08:47
Pawilon "Smaki Regionów" to specjalnie zaaranżowana hala, gdzie będzie promowana i sprzedawana żywność regionalna, tradycyjna i ekologiczna. Nowością są także Międzynarodowe Targi Gastronomii "Gastro Trendy". Będzie można tam zobaczyć między innymi ekspozycje pod hasłem: "idealna kuchnia" i "wzorcowa restauracja".
Po raz pierwszy na targach odbędzie się także Dzień Szefa Kuchni, a po raz 9 rozegrany zostanie Kulinarny Puchar Polski - najbardziej prestiżowy konkurs kulinarny w naszym kraju. Odbędą się też kolejne Mistrzostwa Polski Cukierników w kategorii desery oraz Mistrzostwa Sieci Kawowych, czyli Olimpiada Kawy.
Wystawcy na Polagrze pokażą wiele nowości, między innymi: chipsy o smaku chrzanu japońskiego, sok z suszonych śliwek i pomidory z bruzdami, zwane także dawnymi pomidorami śródziemnomorskimi. Polagra i towarzyszące jej imprezy potrwają do czwartku.