10 zł za jedno jajko. Oto ceny na Wielkanoc u Magdy Gessler
Magda Gessler uruchomiła wielkanocny catering w swojej łódzkiej restauracji "Polka". "Fakt" sprawdził ceny dań. Kilka z nich jest szczególnie zaskakujących.
01.03.2024 | aktual.: 01.03.2024 20:30
Święta wielkanocne już za miesiąc. W 2024 roku wypadają 31 marca i 1 kwietnia. Dziennikarze "Faktu" postanowili już rozeznać się w cenowej ofercie restauracji "Polka" znanej restauratorki Magdy Gessler.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Miliarder zdradza "wielką ściemę" w handlu częściami samochodowymi Maciej Oleksowicz Inter Cars #19
Wielkanocny catering od Magdy Gessler. Oto ceny
"Polka" przygotowała szeroką ofertę dań wielkanocnych. Za kilogram sałatki jarzynowej zapłacimy 59 zł, a za bigos - 100 zł. Na pasztet z żurawiną wydamy 108 zł, a porcję śledzika w oleju kupimy za 30 zł - czytamy w "Fakcie".
Szczególnie zaskakująca jest cena jajek nadziewanych łososiem i pieczarką. Sześć połówek będzie nas kosztować 34 zł. To ponad 10 zł za jedno jajko. 33 zł kosztuje natomiast porcja schabu w galarecie.
Zupy sprzedawane są na porcje po 350 ml. Żurek z białą kiełbasą i jajkiem kosztuje 28 zł za porcję. Za to na samą białą kiełbasę pieczoną z chrzanem i kapustą o wadze 200 g wydamy 35 zł. W przeliczeniu na kilogram wychodzi 175 zł.
Ile zapłacimy za desery? Baba z bakaliami będzie nas kosztować 88 zł za kilogram, a na kilogram sernika z bakaliami wydamy 98 zł. Tyle samo kosztuje szarlotka. Natomiast za 1,4 kilograma makowca świątecznego zapłacimy 160 zł - wylicza dziennik.