Szef kuchni w szpitalu po brutalnym pobiciu. Ukrainiec w rękach Policji
- Nie wiem jaki powód miał ten typ - czy rasistowski czy był naćpany - pisała o napaści żona pobitego Carlosa Contrerasa, szefa kuchni i właściciela restauracji Bistro Cafe&Tapas w Krotoszynie. Podejrzany o pobicie 27-latek z Ukrainy został zatrzymany przez Policję.
"W wyniku pracy operacyjnej w ciągu 16 godz. od zgłoszenia policjanci z Wydziału Kryminalnego zatrzymali sprawcę pobicia krotoszyńskiego restauratora prowadzącego meksykańską restaurację.(...) Sprawcą okazał się 27-letni obywatel Ukrainy mieszkaniec naszego powiatu. O jego dalszym losie zadecyduje Sąd" - poinformowała Policja z Krotoszyna w mediach społecznościowych.
Pobicie krotoszyńskiego restauratora
Do pobicia doszło w piątek 21 marca.
"W okolicach muzeum około godziny 14.30-14.40 mężczyzna w wieku około 30 lat ubrany w czarną bluzę, czarne spodnie, blond włosy - krótko ostrzyżone, z reklamówką - pobił mojego męża i uciekł z miejsca zdarzenia" - opisywała w mediach społecznościowych Agnieszka Rembak, żona poszkodowanego.
"Wiem już od ludzi, którzy próbowali pomóc Carlosowi, że (sprawca - red.) uciekał na Rynek, potem do parku. Carlos przebywa w szpitalu z poważnymi obrażeniami głowy, sprawa zgłoszona na Policję i do prokuratury" - informowała.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Byliśmy w pierwszej Biedronce na Słowacji. Tak jest w środku [WIDEO]
Jak czytamy na stronie internetowej Bistro Cafe&Tapas, restauracji Carlosa Contrerasa, pobity szef kuchni w przeszłości dwukrotnie zakwalifikował się do finału konkursu na Wielkopolskiego Kucharza Roku.
Zanim przeniósł się do Polski, m.in. pracował w hotelach w Meksyku (Le Blanc, Rosewood Mayakoba, Camino Real). Odbył również staż w restauracji YoSH w Stuttgardzie uhonorowanej jedną gwiazdką Michelin.