d1vo0k1

CIR: oświadczenie rzecznika prasowego rządu (komunikat)

...

d1vo0k1

23.02. Warszawa - CIR informuje:

Wobec kolejnej publikacji na łamach dziennika "Super Express" Rzecznik prasowy rządu Pan Paweł Graś informuje, iż w związku z nasileniem się medialnego ataku na jego osobę w związku ze sprawą jego oświadczenia majątkowego i rzekomych kulisów postępowania prokuratorskiego, w dniu dzisiejszym za pośrednictwem prawników podjął czynności prawne zmierzające do ochrony jego dobrego imienia.

Rzecznik informuje również, iż wbrew informacjom zawartym na łamach "Super Expressu" jego oświadczenie majątkowe jest zgodne z prawdą, gdyż wraz z objęciem funkcji Sekretarza Stanu w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów złożył rezygnację z funkcji w zarządzie Agemark Sp. z o.o. i nie dokonywał w tej spółce jakichkolwiek dalszych czynności. Nieprawdą jest również informacja, jakoby Pan Paweł Graś składał po dniu rezygnacji podpisy na jakichkolwiek dokumentach Agemark Sp. z o.o. Nie jest prawdziwe także i to, że rzekome 23 podpisy na dokumentach będących przedmiotem badania grafologicznego zostały nakreślone przez Pana Pawła Grasia.

Wobec ciągłego rozpowszechniania nieprawdziwych informacji dotyczących Pana Pawła Grasia i nasilenia się tych zabiegów w ostatnim czasie, Rzecznik prasowy rządu zdecydował o niezwłocznym podjęciu kroków prawnych wobec osób, które bez znajomości sprawy nie wahają się rozpowszechniać nieprawdziwych informacji na temat Pana Pawła Grasia i dokonywać ocen nie mających pokrycia w rzeczywistości.

UWAGA: komunikaty publikowane są w serwisie PAP bez wprowadzania przez PAP SA jakichkolwiek zmian w ich treści, w formie dostarczonej przez nadawcę. Nadawca komunikatu ponosi wyłączną i pełną odpowiedzialność za jego treść. (PAP)

kom/ akuc/