Trwa ładowanie...
09-12-2008 22:50

Czy mamy bać się mięsa z Irlandii?

Afera ze skażonym dioksynami mięsem z Irlandii zatacza w Europie coraz szersze kręgi.

Czy mamy bać się mięsa z Irlandii?Źródło: TV Biznes - News
d1lkduh
d1lkduh

Wczoraj Państwowa Inspekcja Weterynaryjna podała, że do Polski sprowadzono od września blisko 700 ton mięsa z tego kraju. Wiadomo już, do jakich zakładów przetwórczych trafiła irlandzka wieprzowina. Nie wiadomo, czy jest ona skażona dioksynami. Ma to ustalić Państwowy Instytut Weterynarii w Puławach.

Sprawę śledzi Joanna Chomicka.

d1lkduh
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1lkduh