Trwa ładowanie...
d2lxbbq
espi
09-12-2014 22:21

KANIA - Zawarcie znaczącej umowy ? datio in solutum (53/2014)

KANIA - Zawarcie znaczącej umowy ? datio in solutum (53/2014)

d2lxbbq
d2lxbbq

| | | | | | | | | | | | | |
| --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- |
| | KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO | | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | | | |
| | | | Raport bieżący nr | 53 | / | 2014 | | | | | | |
| | | | | | | | | | | | | |
| | Data sporządzenia: | 2014-12-09 | | | | | | | | | | |
| | Skrócona nazwa emitenta | | | | | | | | | | | |
| | KANIA | | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | | | |
| | Temat | | | | | | | | | | | |
| | Zawarcie znaczącej umowy ? datio in solutum | | | | | | | | | | | |
| | Podstawa prawna | | | | | | | | | | | |
| | Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe | | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | | | |
| | Treść raportu: | | | | | | | | | | | |
| | Zarząd Zakładów Mięsnych Henryk Kania S.A. z siedzibą w Pszczynie (?Spółka?) informuje, że w dniu 9 grudnia 2014 r. Spółka zawarła znaczącą umowę z Fresh Investment Spółką z o.o. z siedzibą w Ćwiklicach (dalej ?Przyszły Sprzedający?). Przedmiotem umowy jest datio in solutum (świadczenie w miejsce wykonania) polegające na przeniesieniu na Przyszłego Sprzedającego prawa własności do 1.000.000 akcji Spółki Powszechne Towarzystwo Inwestycyjne S.A. w Poznaniu, których wartość na dzień podpisania umowy Strony ustaliły na kwotę 11.000.000,- złotych, celem spełnienia (do tej samej wartości) zobowiązania Spółki do wpłaty Przyszłemu Sprzedającemu kolejnej części zaliczki zgodnie z Przedwstępną Umową Sprzedaży Udziałów z dnia 23 września 2013 r. (opisaną w Raporcie Bieżącym numer 37/2013 z dnia 23 września 2013 r., Raporcie Bieżącym numer 27/2014 z dnia 24 czerwca 2014 r. oraz Raporcie Bieżącym numer 52/2014 z dnia 9 grudnia 2014 r.). Umowa nie została zawarta pod warunkiem, ani nie zawiera postanowień dotyczących
kar umownych. Pozostałe warunki umowy nie odbiegają od warunków powszechnie stosowanych dla danego typu umów. Za kryterium uznania umowy za znaczącą przyjęto 10% kapitałów własnych Spółki (łączna wartość umów z tym samym podmiotem). | | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | | | |

RAPORT BIEŻĄCY
MESSAGE (ENGLISH VERSION)
INFORMACJE O PODMIOCIE
PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ

MESSAGE (ENGLISH VERSION)

RAPORT BIEŻĄCY
MESSAGE (ENGLISH VERSION)
INFORMACJE O PODMIOCIE
PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ

d2lxbbq

| | | | | | | | | | | | | | | | | |
| --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- |
| | | | | | | | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | | | | | | | |
| | | ZAKŁADY MIĘSNE HENRYK KANIA SPÓŁKA AKCYJNA | | | | | | | | | | | | | | |
| | | (pełna nazwa emitenta) | | | | | | | | | | | | | | |
| | | KANIA | | Spożywczy (spo) | | | | | | | | | | | | |
| | | (skrócona nazwa emitenta) | | (sektor wg. klasyfikacji GPW w W-wie) | | | | | | | | | | | | |
| | | 43-200 | | Pszczyna | | | | | | | | | | | | |
| | | (kod pocztowy)
| | (miejscowość) | | | | | | | | | | | | |
| | | ul. Korczaka | | 5 | | | | | | | | | | | | |
| | | (ulica) | | (numer) | | | | | | | | | | | | |
| | | +48 32 210 32 47 | | +48 32 210 48 34 | | | | | | | | | | | | |
| | | (telefon) | | | (fax) | | | | | | | | | | | |
| | | biuro@zmkania.pl | | www.zmkania.pl | | | | | | | | | | | | |
| | | (e-mail) | | | (www) | | | | | | | | | | | |
| | | 7440003325 | | 510258637 | | | | | | | | | | | | |
| | | (NIP) | | | (REGON) | | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | | | | | | | |

RAPORT BIEŻĄCY
MESSAGE (ENGLISH VERSION)
INFORMACJE O PODMIOCIE
PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ

PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
Data Imię i Nazwisko Stanowisko/Funkcja Podpis
2014-12-09 Grzegorz Minczanowski Prezes Zarządu
2014-12-09 Ewa Łuczyk Prokurent

RAPORT BIEŻĄCY
MESSAGE (ENGLISH VERSION)
INFORMACJE O PODMIOCIE
PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ

d2lxbbq
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2lxbbq