Majonez Kielecki zmienia składnik. Nowy produkt już na rynku
Wytwórcza Spółdzielnia Pracy "Społem", producent popularnego Majonezu Kieleckiego, poinformowała o istotnej zmianie w składzie tego ukochanego przez wielu produktu.
Który majonez Polacy kochają najbardziej? Tego sporu nie rozstrzygniemy, bo każdy ma swój ulubiony produkt i rzadko decyduje się na zmianę marki. Majonez Kielecki przez wielu uważany jest za produkt kultowy.
Wytwórcza Spółdzielnia Pracy "Społem", odpowiedzialna za produkcję Majonezu Kieleckiego, właśnie postanowiła wprowadzić znaczącą zmianę w jego recepturze. Jak poinformowała, pierwsza partia nowego produktu, ważąca kilkadziesiąt ton, już trafiła na rynek.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Znamienne słowa Hołowni o końcu rozdawnictwa. "To zapowiedź racjonalizacji wydatków"
- Po raz pierwszy powstał nasz flagowy, "tradycyjny" Majonez Kielecki w szklanych opakowaniach w całości na bazie jajek z chowu ściółkowego - powiedział prezes WSP "Społem" Adam Jamróz.
Nowy Majonez Kielecki dostępny jest w słoiczkach o różnej pojemności: 170 ml, 310 ml, 410 ml, 500 ml i 700 ml. Nowy produkt został odznaczony specjalną banderolą - informuje producent.
Majonez, który ma swoje święto
- Na rynku już kilku lat dostępne są wyroby, przy produkcji których nie stosujemy jajek potocznie określanych jako "trójki" - podkreślił Jamróz. - Jednak teraz po raz pierwszy powstał również nasz flagowy, "tradycyjny" Majonez Kielecki w szklanych opakowaniach w całości na bazie jajek z chowu ściółkowego - zaznacza.
Majonezu Kieleckiego produkuje się rocznie tyle, ile waży 2000 słoni, 57 płetwali błękitnych, czyli największych zwierząt świata, a także 8 Mamutowców olbrzymich, czyli rekordzistów wśród drzew - informuje WSP "Społem" na swojej stronie. Co ciekawe, kultowy produkt ma swoje święto, które zostało ustanowione na 15 września.