Martin Sjölund został powołany na stanowisko prezesa DTP

Warszawa, 26.04.2016 (ISBnews) - Rada nadzorcza DTP powołała nowy zarząd spółki z Martinem Sjölundem jako prezesem, podała spółka.
d19ocgg

"Rada nadzorcza spółki powzięła uchwały w przedmiocie powołania do zarządu spółki:

1. pana Martina Sjölund i powierzenia mu funkcji prezesa zarządu,
2. pana Karola Marka Piętka i powierzenia mu funkcji członka zarządu,
3. pana Vladimira Varbanov i powierzenia mu funkcji członka zarządu" - czytamy w komunikacie.
Nowi członkowie zarządu pełnią funkcje kierownicze w PRA Group, która ogłosiła wezwanie na 100% akcji DTP.

Martin Sjölund jest dyrektorem ds. operacji PRA Group Europe. Wcześniej pracował m.in. w firmach Aktiv Kapital, Cisco, McKinsey & Company i Ericsson.

d19ocgg

Karol Marek Piętka jest dyrektorem operacyjnym PRA Group Polska. Wcześniej pracował m.in. w Hoist Finance i Banku Handlowym w Warszawie.

Vladimir Varbanov jest dyrektorem strategicznym PRA Group. Wcześniej pracował m.in. w Boston Consulting Group.

Wcześniej rada nadzorcza DTP odwołała z funkcji prezesa spółki Mariusza Kloskę.

Podstawowym obszarem działalności spółek z grupy DTP S.A. jest zakup oraz kompleksowa obsługa wierzytelności. Działalność grupy koncentruje się w głównej mierze na zakupie wierzytelności z sektorów bankowego, telekomunikacyjnego i użyteczności publicznej. W marcu 2014 r. spółka przeniosła się na rynek główny GPW z NewConnect.

(ISBnews)