Pomysł na biznes? Japończycy sprzedają czekoladę w plastrach
Japońska firma Bourbon, specjalizująca się w produkcji słodyczy postanowiła wprowadzić na rynek czekoladę w plastrach. Unikalny kształt produktu nazywanego przez Japończyków „czekolada nama”, według producentów poszerza zwykłe możliwości wykorzystania czekolady.
09.12.2015 | aktual.: 08.08.2016 12:57
„Czekolada nama” nie jest tak słodka jak krówki, ale cechuje ją bardziej intensywny smak niż w przypadku tradycyjnej czekolady mlecznej.
Każde opakowanie zawiera pięć plastrów czekolady o grubości dwóch milimetrów.
Producent chwali możliwości wykorzystania produktu m.in. do plasterków owoców, zawijania w banany, zapiekania w tostach, podawania na krakersach czy do tworzenia dekoracji do ciast.
Produkt można zakupić sklepie internetowym producenta. Za zamówienie online kilku opakowań zapłacimy 27 dolarów. Więcej href="http://msp.money.pl/pomysl-na-biznes/"> pomysłów na biznes znajdziesz tutaj