Taniały wieprzowina, pszenica i żyto, a droższe były mąka oraz drób - ZSRIR (tabela)

26.03. Warszawa (PAP) - W tygodniu pomiędzy 15-21 marca 2010 r. podrożały mąka, drób oraz mleko, a tańsze były wieprzowina, pszenica i żyto. Ceny wołowiny nie uległy zmianie -...

26.03.2010 | aktual.: 26.03.2010 12:23

26.03. Warszawa (PAP) - W tygodniu pomiędzy 15-21 marca 2010 r. podrożały mąka, drób oraz mleko, a tańsze były wieprzowina, pszenica i żyto. Ceny wołowiny nie uległy zmianie - wynika z danych zintegrowanego systemu rolniczej informacji rynkowej (ZSRIR) ministerstwa rolnictwa.

zmiana od (w proc.)

21.03.2010 14.03.10 22.03.09

wieprzowina (zł/t) 4.713 -1,1 -24,4

bydło (zł/kg) 8,68 0,0 -8,8

kurczęta (zł/kg) 3,13 2,6 -9,5

odt. mleko (zł/100) 768 1,5 15,3

pszenica (zł/t) 462 -0,6 -15,3

żyto (zł/t) 304 -1,9 -18,4

jęczmień (zł/t) 386 0,7 -10,0

mąka detal. (zł/t) 1.024 7,8 2,3

olej rzepak. (zł/t) 2.795 -0,1 -10,0

(PAP)

zaj/ ana/

Źródło artykułu:PAP
finansedługinflacja
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)