"Tego nie jedz w McDonald's". Pracownicy ostrzegają na forum, firma odpowiada

W sieci pojawiły się anonimowe komentarze użytkowników, podających się za pracowników McDonald's. Przestrzegają oni przed niektórymi pozycjami z menu popularnej sieci fast food. Chodzi także o kwestie higieny - podaje Radio Zet i prosi o komentarz przedstawiciela polskiego oddziału firmy. - To całkowicie mija się z rzeczywistością – odpowiada Krzysztof Kłapa z McDonald’s Polska.

"Tego nie jedz w McDonald's". Pracownicy ostrzegają na forum, firma odpowiada
Źródło zdjęć: © Eastnews | Associated Press/East News
Mieszko Rozpędowski

16.11.2016 | aktual.: 17.11.2016 10:36

W sieci pojawiły się anonimowe komentarze użytkowników, podających się za pracowników McDonald's. Przestrzegają oni przed niektórymi pozycjami z menu popularnej sieci fast food. Chodzi także o kwestie higieny - podaje Radio Zet i prosi o komentarz przedstawiciela polskiego oddziału firmy. - To całkowicie mija się z rzeczywistością – odpowiada Krzysztof Kłapa z McDonald's Polska.

Na forum serwisu Reddit rozpoczęła się dyskusja na temat dań z menu popularnego fast foodu. Użytkownicy przestrzegali przed kupowaniem określonych produktów oraz zwracali uwagę na kwestie higieny w niektórych restauracjach.

Wśród wpisów padały oskarżenia o zbyt długie przetrzymywanie gotowej żywności. Internauta o nicku CallMeFeefer stwierdził, że popularny filet rybny "czasami leży godzinami, zanim zostanie sprzedany".

"Kiedyś pracowałem w McDonald's. Pod żadnym pozorem nie zamawiajcie placków rybnych. Nikt tego nie robi i, przysięgam wam, kiedy przygotuje się całą partię, wszystko może potem leżeć cały dzień w oczekiwaniu na to, że ktoś to zamówi" - opisuje użytkownik forum o nicku blackjak852.

Jeszcze inne szczegóły, dotyczące przetrzymywania produktów, opisuje internauta SGurisu. "Mój" McDonald's przechowuje kanapki rybne w superbrudnej szafce, potem są one smażone dosłownie pięć sekund, kiedy wreszcie zostaną zamówione".

Internauci zwracają uwagę także na czystość w restauracjach popularnej sieci. "Nie zamawiałbym w McDonald's po 22.00. Management liczy wtedy pieniądze, robi papierkową robotę. Jest sporo zamieszania. Wtedy część pracowników korzysta z toalety i nie myje rąk lub nie zakłada rękawiczek i robi jedzenie" – ostrzega anonimowo The Pastry Dragon.

"To całkowicie mija się z rzeczywistością"

Radio Zet poprosiło o komentarz w tej sprawie polski oddział firmy. - Dzisiejsze, wysokie standardy we wszystkich restauracjach sieci McDonald's nie pozwalają na tego typu zaniedbania. Nie ma możliwości, by jakikolwiek produkt serwowany klientowi był nieświeży czy też przez długi czas oczekiwał na to, że ktoś go zamówi – wyjaśnia w rozmowie z Radiem Zet Krzysztof Kłapa z McDonald's Polska.

Zapewnił on także, że pracownicy dbają o standardy czystości oraz o higienę - pracownicy w ciągu dnia wielokrotnie myją ręce. - Wszystko odbywa się według restrykcyjnych reguł i nie ma mowy o tym, by te wypowiedzi były prawdziwe - dodaje przedstawiciel McDonald's Polska.

fast foodinternaucimenu
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (571)