W drugim tyg. marca wzrosły ceny mięsa i oleju, spadły ceny żyta - ZSRIR (tabela)

18.03. Warszawa (PAP) - Drugi tydzień marca przyniósł spadki cen żyta i mąki piekarniczej, odnotowano natomiast wzrosty cen mięs, oleju rzepakowego oraz pszenicy i jęczmienia -...

18.03.2011 | aktual.: 18.03.2011 11:38

18.03. Warszawa (PAP) - Drugi tydzień marca przyniósł spadki cen żyta i mąki piekarniczej, odnotowano natomiast wzrosty cen mięs, oleju rzepakowego oraz pszenicy i jęczmienia - wynika z opublikowanych w piątek danych zintegrowanego systemu rolniczej informacji rynkowej (ZSRIR) Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

zmiana od (w proc.)

13.03.2011 06.03.2011 14.03.10
.
wieprzowina
(zł/t) 5.372 1,3 12,7
.
bydło
(zł/kg) 10,52 1,9 21,2
.
kurczęta
(zł/kg) 3,83 2,5 25,5
.
odt. mleko
(zł/100) 974 1,2 28,7
.
pszenica
(zł/t) 959 1,2 106,3
.
żyto
(zł/t) 780 -4,7 151,3
.
jęczmień
(zł/t) 811 2,5 111,6
.
mąka detal.
(zł/t) 1.460 1,3 53,7
.
mąka
piekarnicza 1.372 -0,7 71,5
(zł/t)
.
olej rzepak.
(zł/t) 4.029 2,4 43,9

(PAP)

fdu/ asa/

Źródło artykułu:PAP
finansedługinflacja
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)