Trwa ładowanie...

Ekożywność zyskuje nad Wisłą

Coraz więcej polskich firm zarabia na ekologicznej żywności. W tym roku wartość rynku osiągnie 450 milionów złotych - czytamy w "Rzeczpospolitej". Gazeta wyjaśnia, że dynamiczny rozwój rynku jest spowodowany coraz większą świadomością żywieniową konsumentów.

Ekożywność zyskuje nad WisłąŹródło: Jupiterimages
dv82xpn
dv82xpn

Jak czytamy, Polska jest dosyć młodym rynkiem, w przeciwieństwie do Europy Zachodniej, gdzie ekożywność jest popularna od wielu lat.

"Rzeczpospolita" wylicza, że w 2011 roku wartość detaliczna całego rynku detalicznego ekologicznej żywności zwiększyła się niemal o jedną czwartą. Jej zdaniem w tym roku ma ona szansę pójść w górę o kolejne 20 procent.
Więcej - w "Rzeczpospolitej".

dv82xpn
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dv82xpn