d2hdhya

IPN ws. kandydata na stanowisko prezesa Instytutu (komunikat)

...

d2hdhya

01.06. Warszawa - Instytut Pamięci Narodowej informuje:

W ramach konkursu na stanowisko prezesa IPN-KŚZpNP w dniu 31 maja 2011 r. odbyły się publiczne przesłuchania kandydatów przez Radę Instytutu Pamięci Narodowej.

W głosowaniu tajnym, jakie odbyło się po przesłuchaniach, członkowie Rady wyłonili kandydata na stanowisko prezesa Instytutu w osobie dr. Łukasza Kamińskiego. Komisja skrutacyjna stwierdziła, że w głosowaniu wzięli udział wszyscy członkowie Rady, a wszystkie oddane głosy były ważne. Dr Łukasz Kamiński uzyskał wymaganą większość, 5 głosów poparcia.

Uchwała Rady IPN Nr 6 z dnia 31 maja 2011 r. w sprawie wyłonienia kandydata na stanowisko prezesa Instytutu Pamięci Narodowej - Komisji Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu została przekazana marszałkowi Sejmu w dniu 31 maja 2011 r.

UWAGA: Komunikaty publikowane są w serwisie PAP bez wprowadzania przez PAP SA jakichkolwiek zmian w ich treści, w formie dostarczonej przez nadawcę. Nadawca komunikatu ponosi wyłączną i pełną odpowiedzialność za jego treść.(PAP)

kom/ aja/