10-02-2011 12:35

BBI CAPITAL NFI SA - Pisemne stanowisko Zarządu odnośnie planowanego połączenia Spółki BBI Capital NFI SA ze spółką Atvertin Sp. z o.o. (8/2011)

| | KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO | | | | | | | | | | |
| --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- |
| | | | Raport bieżący nr | 8 | / | 2011 | | | | | |
| | Data sporządzenia: | 2011-02-10 | | | | | | | | | |
| | Skrócona nazwa emitenta | | | | | | | | | | |
| | BBI CAPITAL NFI SA | | | | | | | | | | |
| | Temat | | | | | | | | | | |
| | Pisemne stanowisko Zarządu odnośnie planowanego połączenia Spółki BBI Capital NFI SA ze spółką Atvertin Sp. z o.o. | | | | | | | | | | |
| | Podstawa prawna | | | | | | | | | | |
| | Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe | | | | | | | | | | |
| | Treść raportu: | | | | | | | | | | |
| | Na podstawie § 5 ust. 1 pkt 13) oraz § 19 ust. 3 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentówpapierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. z 2009 r., Nr 33, poz. 259), Zarząd BBI Capital NFI S.A. z siedzibą w Warszawie, przesyła pisemne stanowisko Zarządu odnośnie planowanego połączenia ze spółką Atvertin Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu.W nawiązaniu do planu połączenia BBI Capital NFI S.A. z siedzibą w Warszawie ze spółką Atvertin Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu ("Atvertin") opublikowanego w raporcie bieżącym nr 40/2010 z 20 grudnia 2010 roku, a także w Monitorze Sądowym i Gospodarczym nr 6 z dnia 11 stycznia 2011 roku, Zarząd BBI Capital NFI S.A ("BBI Capital NFI", "Spółka") niniejszym przedstawia swoje stanowisko wobec mającego nastąpić połączenia.Podstawą decyzji o planowanym połączeniu spółek BBI Capital NFI
z Atvertin są względy ekonomiczne, w tym przede wszystkim synergie kosztowe związane z dublowaniem się struktur księgowych i biurowych.Długookresowym celem planowanego połączenia jest likwidacja struktury Atvertin i przeniesienie jej aktywów, w tym przede wszystkim posiadanych akcji spółki Call2Action S.A. z siedzibą w Warszawie. Spółka Atvertin została powołana do budowy i obsługi systemów POS TV (reklama w obiektach handlowych na nośnikach elektronicznych). Po przeniesieniu całości majątku Atvertin na spółkę Call2Action S.A., która będzie kontynuować działalność w zakresie POS TV, nie ma ekonomicznego uzasadnienia utrzymywania spółki jako osobnego bytu prawnego. Planowane połączenie pozwoli na skonsolidowanie akcji spółki Call2Action w jednym ręku i lepsze zarządzanie tym majątkiem. Dzięki połączeniu spółek nastąpi uporządkowanie części aktywów BBI Capital NFI S.A. i bardziej efektywna organizacja.Nadto, Zarząd informuje, iż Rada Nadzorcza Spółki pozytywnie zaopiniowała projekt uchwały Walnego Zgromadzenia
dotyczący połączenia BBI Capital NFI z Atvertin oraz zarekomendowała Walnemu Zgromadzeniu jej podjęcie w zaproponowanym przez Zarząd kształcie. Projekt uchwały zamieszczony został w raporcie bieżącym nr 6/2011 z dnia 19 stycznia 2011 roku.Porządek obrad Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia BBI Capital NFI, zaplanowanego na dzień 15 lutego 2011 roku, godz. 11.00 w ramach, którego znajduje się punkt dotyczący podjęcia uchwały w sprawie połączenia BBI Capital NFI z Atvertin, został przekazany do publicznej wiadomości raportem bieżącym nr 5/2011 z dnia 19 stycznia 2011 roku.Podstawa prawna:§ 5 ust. 1 pkt 13) oraz § 19 ust. 3 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. z 2009 r. Nr 33, poz. 259 z późn. zm.) | | | | | | | | | | |

| | | (pełna nazwa emitenta) | | | | | |
| --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- | --- |
| | | (skrócona nazwa emitenta) | | (sektor wg. klasyfikacji GPW w W-wie) | | | |
| | | (kod pocztowy)
| | (miejscowość) | | | |