Biedronka ma własnego Burgera Drwala. Ile kosztuje?
Sieć Biedronka postanowiła wznowić konkurencję w segmencie burgerów, wprowadzając własny produkt pod nazwą Burgery Serowe Drwala. Tym samym odpowiada na powrót kultowego Burgera Drwala z oferty McDonald's, który właśnie zagościł w Polsce.
Biedronka zaskakoczyła swoją najnowszą ofertą, wprowadzając Burgery Serowe Drwala. Z gazetki wynika, że produkt jest dostępny od czwartku (13 listopada).
Burger Drwala wrócił. Kolejka na 40 minut w Poznaniu
Burger Serowy Drwala w Biedronce
Produkt dostępny w Biedronce wymaga przygotowania w domu, co odróżnia go od gotowych dań serwowanych w lokalach fast food. Nowa propozycja Biedronki dostępna jest w dwóch wariantach: klasycznym oraz z dodatkiem kurek. Te produkty są wytwarzane dla Jeronimo Martins Polska przez firmę Roldrob.
Na opakowaniu wersji z kurkami czytamy, że jest to produkt garmażeryjny z sera gouda i mozzarella z dodatkiem farszu kurkowo-pieczarkowego. Burgera Serowego Drwala można przygotować w piekarniku, na patelni lub we frytownicy. Cena to 11,99 za dwie sztuki.
"Smakują jak kurkowy Drwal", "Są przepyszne", "Dobre, ale na ciepło, bo jak poleży to nie bardzo smakuje" - takie komentarze przewijają się pod nagraniem w mediach społeczonościowych.
W walce o klientów uczestniczy również inna sieć - Max Premium Burgers, która wprowadziła Burgera Rywala Umami. Ma to być alternatywa na zimowe menu McDonald's. Burger jest dostępny w pięciu wariantach od 6 listopada.
Ile kosztuje Burger Drwala w 2025 r.?
Rozszerzenie oferty przez Biedronkę zbiega się w czasie z powrotem Burgerów Drwala do lokali McDonald's, co może zwiększyć zainteresowanie klientów obiema opcjami.
W tym roku popularny fast food wprowadził nowość - Burgera Drwala ogniste papryczki. Zdecydował się też na niewielką podwyżkę cen (o 1 zł). Za klasycznego Burgera Drwala zapłacimy w tym roku 25,90 zł, a za wersję z ognistymi papryczkami - 26,90 zł.
Tegoroczny debiut drwala odbył się w Poznaniu, gdzie przez tydzień można spróbować kultowej kanapki (tylko w jednym lokalu przy ul. Hetmańskiej 100). Z tej okazji restauracja została specjalne zaaranżowana w stylu podkreślającym zimowy klimat z użyciem ekranów termowizyjnych.
Inauguracja sezonu na Burgera Drwala przyciągnęła tłumy klientów. W czwartek (13 listopada) w kolejce do kas poznańskiego lokalu trzeba było czekać ok. 40 minut.
źródło: wiadomoscihandlowe.pl, horecatrends.pl, WP Finanse