d3dbax6

GPW SA oświadczenie o zamiarze przekazywania skonsolidowanych raportów kwartalnych

...

08.11. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 5/2010

Zarząd Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A ("GPW") oświadcza, iż zamiarem GPW jest przekazywanie skonsolidowanych raportów kwartalnych zawierających kwartalną informację finansową, o której mowa w § 83 ust.1 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. z 2009 roku nr 33 poz. 259 z późniejszymi zmianami). W związku z powyższym, GPW nie zamierza przekazywać jednostkowych raportów kwartalnych. Podstawa prawna: § 83 ust.1 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. z 2009 roku nr 33 poz. 259 z późniejszymi zmianami).

kom espi zdz