15-10-2014 09:53

Grzegorz Minczanowski wrócił na stanowisko prezesa ZM Henryk Kania

Warszawa, 15.10.2014 (ISBnews) - Nowym prezesem Zakładów Mięsnych Henryk Kania został dotychczasowy wiceprezes ds. finansowych Grzegorz Minczanowski, który pełnił funkcję prezesa także w okresie od sierpnia 2013 roku do maja 2014 roku, podała spółka. Dotychczasowy prezes Henryk Kania będzie doradcą nowego, 4-osobowego zarządu.

d3hhtsz

"W dniu 14 października spółka ZM Henryk Kania - wiodący producent wyrobów wędliniarskich - wprowadziła nową strukturę wewnętrzną opartą na podziałach kompetencyjnych w ramach zarządu. Stanowisko prezesa objął dotychczasowy wiceprezes ds. finansowych Grzegorz Minczanowski, który pełnił funkcję prezesa także w okresie od sierpnia 2013 roku do maja 2014 roku" - czytamy w komunikacie.

W skład zarządu spółki weszła ponadto Beata Korab-Białobrzeska, która odpowiadać będzie za budowę marki oraz działania z zakresu marketingu i public relations.

"Dotychczasowy prezes - Henryk Kania, twórca sukcesu nowoczesnej i dynamicznie rozwijającej się firmy - jako doradca nowo powołanego zarządu skoncentruje się na budowaniu długoterminowej strategii oraz relacjach z kluczowymi partnerami" - napisano także.

Nowy zarząd ZM Henryk Kania będzie działał w czteroosobowym składzie. Grzegorz Minczanowski odpowiadać będzie za kompleksowe zarządzanie spółką, finanse i sprawozdawczość. Wiceprezes zarządu Piotr Wiewióra obejmie odpowiedzialność za procesy produkcyjne, rozwój spółki oraz nadzór na poszczególnymi zakładami. Członek zarządu Dominika Rąba będzie nadzorować sprzedaż, marżowość i efektywność produkcji oraz administrację. Do kompetencji Beaty Korab-Białobrzeskiej - nowo powołanego członka zarządu - należeć będzie marketing, handel oraz PR.

d3hhtsz

"Naszym głównym celem było zbudowanie profesjonalnych struktur wewnętrznych, opartych na obszarach kompetencyjnych. Prace przygotowawcze do tej zmiany prowadziliśmy ponad rok. Obecnie będę mógł skupić się na kwestiach strategicznych dla spółki oraz umacnianiu relacji z kluczowymi partnerami. Kierowanie firmą powierzam profesjonaliście od lat związanemu z naszą firmą i doskonale znającemu branżę, w której działamy. Jestem przekonany, że zarząd w obecnym składzie poprowadzi firmę do kolejnych sukcesów" - powiedział Henryk Kania, cytowany w komunikacie.

Zakłady Mięsne Henryk Kania są notowane na rynku głównym warszawskiej giełdy od marca 2012 r.

(ISBnews)